Félidő Gombaszögön – a Gombaszögi Nyári Tábor harmadik napja

Félidő Gombaszögön – a Gombaszögi Nyári Tábor harmadik napja

Harmadik napjához érkezett a Gombaszögi Nyári Tábor. Pénteken az MKP-Híd vitát rengeteg kortárs irodalmi program ölelte körbe, valamint emlékkiállítás is nyílt a nagysátor alatt.

A csapatjátékok gulyásfőző versenyével indult a péntek reggel Krasznahorkaváralján. A délelőtt során bemutatkoztak a független civil kulturális kezdeményezések, a Somorjai Kaszinó, a Komáromi Szalon, valamint a Rimaszombati Kávéház. A táborba látogatott Stumpf István alkotmánybíró, illetve Tóásó Előd is – ők mindketten a nagysátor árnyékában számoltak be a közönségnek szakmai-, illetve élettapasztalataikról. Az MKP és a Híd képviseletében A. Szabó László és Prékop Mária vitatták meg a kisiskolák aktuális problémáit.

gnyt iskola

Mondhatni, bizonyos értelemben az erőszakellenesség jegyében is telt a pénteki nap. Szívdobbanás címen a fiatalok párkapcsolataiban előforduló erőszakról, a nők ellen elkövetett erőszakról pedig az Asszony verve jó című beszélgetésen esett szó. A délután folyamán az Irodalmi Szemle szerkesztői beszélgettek Kukorelly Endre íróval, a TANDEM vendége pedig Pál Feri atya, mentálhigiénés szakember az esti órákban.

gnyt kukorelly
Katona László éremművész emlékkiállítása a nagysátor alatt nyílt meg a mai napon, a jövőre aktuális választásokról pedig kerekasztal-beszélgetésre került sor.
Az este folyamán a Musí byť és a Kiscsillag lépnek színpadra, a hajnalig tartó kiváló hangulatot a tábor rezidens lemezlovasa, DJ Peter biztosítja, a dunaszerdahelyi Tollas Rádió szerkesztősége pedig naponta élő adással jelentkezik a Durvacrew szigetről.

A tábor előadásait, beszélgetéseit a rendezvény szervezői élőben közvetítik az interneten. A videóközvetítést ide kattintva tekinthetik meg.
További információk a www.gombaszog.sk honlapon, valamint a tábor hivatalos Facebook-oldalán találhatóak.
A szervezők a hét végéig várják az idelátogatókat, ráadásul vasárnap Kassa megye lakói szimbolikus 1 eurós belépő fejében vehetnek részt a II. Szlovákiai Magyar Dal Napján!

– GNYT

Kapcsolódó írásaink:

DSCF4746

Regionális és nyugati érdekek az Iszlám Állam elleni harcban

Felvidéki szellem

A Gombaszögi Nyári Tábor második napja – ukrán válság, görög dráma és kortárs irodalom Gombaszögön

Van MÁSIK! – A Márai Sándor Író Kör (MÁSIK) bemutatkozója

A múlt bennünket körülvevő kincsei

Sorozatfüggőkről a Komáromi Szalonban

Schwarzenberg Gombaszögön: A Beneš-dekrétumokat megtartani butaság

Kihívások, sikerek, kudarcok – beszélgetés a roma integrációról

Fejezetek a Gombaszögi Nyári Tábor első napjából

Esti koncert mese helyett

Gombaszög: Erős kezdés Krasznahorkaváralján!

Megkezdődött a Gombaszögi Nyári Tábor



Hagyj üzenetet