Elmarad! “A magyar iskola mint közösségi érték” – meghívó a 26. rozsnyói pedagógustalálkozóra

Elmarad! “A magyar iskola mint közösségi érték” – meghívó a 26. rozsnyói pedagógustalálkozóra

Frisssítés! A pedagógustalálkozó az országos egészségügyi helyzetre való tekintettel az SZMPSZ Országos Elnöksége és a szervezők döntése alapján elmarad!

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége 2020. április 4-5-én “A magyar iskola mint közösségi érték” címmel kétnapos szakmai konferencia keretében rendezi meg a Szlovákiai Magyar Pedagógusok XXVI. Országos Találkozóját Rozsnyón. A rendezvényen átadásra kerülnek a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége által alapított díjak, köztük a Felvidéki Magyar Pedagógus Díj is – adta hírül honlapján a pedagógusszövetség. A rendezvényre március 16-ig jelentkezhetnek az érdeklődők.

A szervezők tájékoztatása szerint a szombati plenáris előadásokat ismert, hiteles, hazai szakemberek tartják az alábbi témákban: száz év kisebbségben, hagyomány és korszerűség a magyar iskolában, magyar iskola 2020: az új évtized kihívásai.

Délután Üzenetek egykori iskolámba címmel különböző területen működő, sikeres fiatalok szólalnak meg, visszatekintve arra, mit kaptak a magyar iskolától. Ezt követően panelbeszélgetés során gyakorló pedagógusok mondják el véleményüket a megújuló iskoláról, a változó tanulási környezetről, korszerű pedagógiai eljárásokról.

Vasárnap pedagógiai értékeink tárházából meríthetnek, illetve a kompetenciafejlesztés jó gyakorlataival ismerkedhetnek az érdeklődők. A záró előadás címe: Kihívások a 21. század iskolájában.

A konferenciára minden érdeklődő pedagógust szeretettel várnak a szervezők. Jelentkezni az SZMPSZ honlapján keresztül kizárólag elektronikusan lehet 2020. március 16-ig.

A szövetség idén is indít autóbuszokat a pedagógustalálkozóra 

A pedagógustalálkozó részvételi díja SZMPSZ tagoknak 10,00 EUR, a nem tagoknak 20,00 EUR, melyet ugyancsak 2020. március 16-ig kell átutalni az SZMPSZ bankszámlájára:

IBAN SK23 0900 0000 0002 1193 5762 (Variabilný symbol: 202005, Správa pre prijímateľa: a befizető neve).  A résztvevők a kinyomtatott átutalási igazolás másolatát a regisztrációnál szíveskedjenek leadni.

A szövetség területi választmányai kellő számú jelentkező esetén Dunaszerdahelyről és Komáromból 2020. április 3-án, pénteken, kora délután autóbuszt indítanak Rozsnyóra. Az autóbusz költsége SZMPSZ tagoknak 10,00 EUR, nem tagoknak 20,00 EUR, amit az autóbuszban a csoportvezetőnél kell befizetni.

A tervezett felszállási helyek:

A Dunaszerdahelyről induló autóbuszra: Dunaszerdahely, Galánta, Nyitra, Rimaszombat.

A Komáromból induló autóbuszra: Komárom, Érsekújvár, Ipolyság, Losonc.

A szervezők csak kellő számú érdeklődő esetén indítanak autóbuszt.

További részletes információt az autóbusz indulásának helyéről, pontos idejéről a visszajelzésben kapnak.

Érdeklődni a következő telefonszámokon lehet:

Fekete Irén elnök, +421 907 111 455,

Novák Monika szervezési -, és programkoordinátor +421 915 757 227.

Letöltés

Beszámolónk a tavalyi pedagógustalálkozóról:

Jubileumi pedagógustalálkozó: Rozsnyó már emblematikus hely lett

Pedagógustalálkozó: a Felvidéki Magyar Pedagógus Díjat idén Jókai Tibornak ítélték oda

  • forrás: szmpsz, fotó: rozsnyovidek


Hagyj üzenetet