Lassan a végéhez ér a Gombaszögi Nyári Tábor

Lassan a végéhez ér a Gombaszögi Nyári Tábor

A vasárnappal elérkezett a végéhez a 2015-ös Gombaszögi Nyári Tábor. A rengeteg sokszínű programot, előadást és koncertet a II. Szlovákiai Magyar Dal Napja, valamint a Rómeó vérzik és a Ghymes zenekar koncertje zárta.

A vasárnap délelőtt végéhez közeledve a nagysátor alatt ökumenikus istentiszteletre került sor. A SzalmaSzínházban egész nap a slam poetryé volt a főszerep: Kemény Zsófi és Laboda Róbert újonnan megjelent köteteinek bemutatójára, Indianaval open mic-ra, valamint közös műhelymunkára is sor került. A II. Szlovákiai Magyar Dal Napját megszakítva a táborlakók a szervezőkkel karöltve felállították az idei év kopjafáját, melyet a hagyományokhoz híven Nagyferenc Katalin faragott meg a tábor ideje alatt.

gnyt vas

A II. Szlovákiai Magyar Dal Napját a közönségszavazással színpadra juttatott Foxies zenekar kezdte, akiket a komáromi Spliff 447 és a párkányi Egy Pohár Citrom követett.

gnyt vas2

Az estét a Rómeó vérzik kezdte, majd a Ghymes zenekar lépett fel – ez volt egyben a tábor záróakkordja is. A koncertek végeztével történt a csapatjátékok győzteseinek kihirdetése, valamint Krasznahorka várának kivilágítás 150 LED reflektorral. A tavalyi várölelés után idén a szervezők ezzel a performance-szal szeretták volna ismét a figyelem középpontjába helyezni a szlovákiai magyarság, s egyben a Gombaszögi Nyári Tábor fő szimbólumát, a 2012-ben leégett krasznahorkai várat.

DSCF5404

A szervezők által meghirdetett gyűjtésről a krasznahorkai vár harmadik harangjára www.krasznahorka.sk oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

– gnyt

Kapcsolódó írásaink:

DSCF4746

Hétvége Gombaszögön – a Gombaszögi Nyári Tábor negyedik napja

Trollfoci Gombaszögön

Ő is akarta? – a párkapcsolati erőszakról Gombaszögön

Szalonok, kaszinók és Kukorelly Endre a gombaszögi táborban

Egy futballfüggő és naplója

Zene, zene, zene a táborban

Félidő Gombaszögön – a Gombaszögi Nyári Tábor harmadik napja

Regionális és nyugati érdekek az Iszlám Állam elleni harcban

Felvidéki szellem

A Gombaszögi Nyári Tábor második napja – ukrán válság, görög dráma és kortárs irodalom Gombaszögön

 



Hagyj üzenetet