A piros járásokban a nem oltottak is igénybe vehetik a szolgáltatásokat

A piros járásokban a nem oltottak is igénybe vehetik a szolgáltatásokat

Az oltatlanok a piros járásokban (elsőfokú fenyegetettség) is mehetnek üzletbe, és más szolgáltatásokat is igénybe vehetnek. Ez az érvényben lévő Covid-automatából következik – tájékoztatott a TASR hírügynökség. 

Szeptember 9-től piros fázisba kerül a Rozsnyói járás

Az üzletekre és szolgáltatásokra alap- és OTP-üzemmódban érvényes, hogy 15 négyzetméterre legfeljebb egy vásárló vagy ügyfél juthat. Azon éttermek beltereiben, ahová csak a beoltottakat engedik be vagy az OTP-üzemmód szerint járnak el, egy asztalnál négy személy tartózkodhat, vagy olyan személyek, akik egy háztartásban élnek. Az asztalok között két méter távolságnak kell lennie. A külterekre nem vonatkoznak korlátozások. Az alapüzemmódban elvitelre lehet ételt kiadni, és a házhoz szállítás is lehetséges.

A taxiszolgálatra a piros járásokban érvényes, hogy egy sorban legfeljebb két személy tartózkodhat, a sofőrt is beleértve. A szájmaszk használata magától értetődő, ahogy az is, hogy minden ügyfél után szellőztetni és fertőtleníteni kell. A beoltottak korlátozás nélkül mehetnek múzeumba, galériába, kiállítóterembe vagy könyvtárba. Az OTP-üzemmódban érvényes, hogy a tömeges látogatásokon legfeljebb 10 személy vehet részt. Alapüzemmódban egyéni látogatásokra van lehetőség, 15 négyzetméterre egy látogató juthat.

Azokon a szálláshelyeken, ahová csak a beoltottakat engedik be, nincsenek korlátozások. Az OTP-üzemmódra érvényes, hogy egy különálló szobában legfeljebb két, közös háztartásban élő felnőtt személy tartózkodhat. Alapüzemmódban tilos a szállásadás.

Megtiltották a beteglátogatást a rozsnyói kórházban

A Rozsnyói járás csütörtöktől az elsőfokú fenyegetettség fázisában van. Hétfőtől (szeptember 13.) a Covid-automata szerint további kilenc járás kerül ebbe a fázisba.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet