Lengvarský: Az a veszély fenyeget, hogy a nem ‘covidos’ páciensek sem fognak ellátáshoz jutni

Lengvarský: Az a veszély fenyeget, hogy a nem ‘covidos’ páciensek sem fognak ellátáshoz jutni

Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) egészségügy-miniszter a lakosság megértését kérte a szigorúbb járványügyi intézkedésekkel kapcsolatban, valamint azt, hogy tartsák be azokat, sőt kényszerítsék ki a betartásukat. Mindezt a csütörtöki kormányülés után jelentette ki, amelyen a miniszterek jóváhagyták az aktualizált COVID-automatát.

Új COVID-automata: November 22-től szigorúbb korlátozások jönnek, főleg az oltatlanok számára

“A jelenlegi járványhelyzet az egész egészségügyi rendszert veszélyezteti, és azzal fenyeget, hogy a nem ‘covidos’ páciensek sem fognak ellátáshoz jutni” – emlékeztetett a miniszter. Hozzátette: a számok arra kényszerítik a kormányt, hogy azok számára is szigorúbb intézkedéseket vezessen be, akik felelősségteljesen viselkedtek és beoltatták magukat.

Az oltatlanokat érintő lockdown mellett határozott a kormány

“Bízom benne, hogy megértik, hogy mi mindnyájan megértjük, és be fogjuk tartani az óvintézkedéseket” – fogalmazott Lengvarský, aki szerint szükség esetén az emberek ki is kényszeríthetik az előírások betartását. “Ha olyan étterembe megy, ahol nem ellenőrzik, kérje, hogy ellenőrizzék, kérje, hogy biztonságos környezetben lehessen, így biztosítva, hogy az intézkedéseket ne kelljen tovább szigorítani” – tanácsolta a tárcavezető.

  • forrás, fotó: tasr


Hagyj üzenetet