Szilveszterkor és újévkor is érvényben lesz a kijárási korlátozás

Szilveszterkor és újévkor is érvényben marad az éjszakai kijárási korlátozás. A kormány által elfogadott határozat szerint a jövő hét végén, 2022. január 9-én ér véget a rendelkezés. A koalíciós SaS és a Za ľudí nem akarja meghosszabbítani.

„Az SaS nem fog beleegyezni a kijárási korlátozás meghosszabbításába. Szorgalmazni fogjuk, hogy térjünk vissza a COVID-automatához” – mondta a TASR hírügynökségnek Marie Stracenská, a párt kommunikációs osztályának munkatársa.

„Most sem támogatjuk a mindenkire vonatkozó általános lezárásokat és korlátozásokat. Határozottan szorgalmazni fogjuk a teljesen szabad, korlátozások nélküli ROR-rendszert az oltottak és a betegségen átesettek számára” – mondta Mir Obaidullah, a Za ľudí tagja. A párt kitart amellett, hogy a védőoltás jelenti a kiutat a világjárványból, ezért meg kell tapasztalniuk, hogy előnyöket élveznek, ha beoltatják magukat. Obaidullah megjegyezte, hogy Szlovákia az ismétlődő korlátozások és lezárások ördögi körébe került, aminek szerinte kedvezőtlen társadalmi és gazdasági következményei vannak.

A rendkívüli helyzet bevezetésével november 15-től kijárási korlátozást rendelt el a kormány, amit december 17-től 2022. január 9-ig meghosszabbított, a tilalom csak éjszaka, este 8-tól reggel 5 óráig érvényes. A kormány november 25-től 90 napra rendkívüli helyzetet hirdetett.

 

Kijárási korlátozás sok kivétellel: mutatjuk a részletes listát

A kormány 90 napra kihirdette a veszélyhelyzetet

December 17-től enyhíti a járványügyi intézkedéseket a kormány

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com

Related Posts

Szilveszter napján korábban zárnak az üzletek
December 17-től enyhíti a járványügyi intézkedéseket a kormány
December 10-én OP-rezsimben nyitnak az üzletek, az iskolákat bezárják