Elkezdődött a második félév, az ötödikesek és a kilencedikesek tesztekre készülnek

A pénteki (február 4.) félévi szünet után hétfőn visszatértek az iskolába a gyerekek, megkezdődött a 2021/2022-es tanév második féléve. Az ötödikesek, a kilencedikesek és az érettségizők tavasszal tesztet írnak. A járvány miatt sok iskolás a második félévben is karanténban van, vagy távoktatásban tanul – számolt be a TASR. 

Az ötödikesekre május 18-án, szerdán vár a tesztírás – derül ki az oktatási minisztérium honlapján közzétett, 2021/2022-es tanévre vonatkozó útmutatóból. A gyerekeknek valamennyi alapiskolában számot kell adniuk a tudásukról matematikából, szlovák nyelvből és irodalomból, valamint magyar nyelvből és irodalomból.

A kilencedikesek országos tesztelése április 6-án és 7-én lesz. Április 6-án matematikából, szlovák nyelvből és irodalomból, magyar nyelvből és irodalomból, április 7-én pedig ukrán nyelvből és irodalomból, valamint szlovák nyelvből és irodalomból vizsgáznak. Az alapiskolák kilencedikesei és a nyolcosztályos gimnáziumok negyedikesei is részt vesznek a tesztelésen, a sajátos nevelési igényű tanulókat is beleértve, kivéve az értelmi fogyatékosokra vonatkozó oktatási program szerint tanuló gyerekeket.

Március 15. és 18. között zajlik az érettségi vizsga külső része. A szóbeli érettségi május 23. és június 10. között lesz. Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter többször is leszögezte, hogy az idén megtartják az érettségi vizsgát. Nem fog megismétlődni a tavalyi helyzet, amikor a középiskolások a járvány miatt nem tudtak a klasszikus módon leérettségizni.

A következő iskolai szünet a tavaszi szünet lesz. Idén Kassa és Eperjes megyében kezdődik meg elsőként az egyhetes pihenés, február 21. és 25. között. Ezt követi Pozsony, Nyitra és Nagyszombat megye február 28. és március 4. között. Utolsóként Besztercebánya, Zsolna és Trencsén megye iskolásai élvezhetik a tavaszi szünetet, március 7. és 11. között.

A nyári vakáció előtti utolsó iskolai szünet a húsvéti lesz április 14. és 19. között, április 20-án, szerdán kezdődik újra a tanítás.

A nyári vakáció július 1-jétől szeptember 2-ig tart. A 2022/2023-as tanév szeptember 5-én, hétfőn kezdődik.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com

Related Posts

„Versfolyam 23” – az online versmondó rendezvény hatodik alkalommal várja a szavalókat
Adventi kézfogás – a Rákóczi Szövetség Magyar Iskolaválasztási Programja a Rozsnyói járásban folytatódik
A numizmatikai gyűjtemény tárgyainak bemutatása – interaktív foglalkozás iskolásoknak