Ingyenesen ellátják a menekülteket a Svet zdravia hálózat kórházaiban

Ingyenesen ellátják a menekülteket a Svet zdravia hálózat kórházaiban

A Svet zdravia hálózat kórházaiban és a ProCare rendelőintézeteiben a menekültstátuszuktól függetlenül ingyen nyújtanak sürgősségi orvosi ellátást az Ukrajnából érkező menekülteknek. A hálózat orvosi felszerelést is küld Ukrajnába – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Jana Fedáková, a Svet zdravia és a ProCare hálózat kommunikációs munkatársa.

„Sokkolt bennünket Ukrajna katonai megszállása, és ez sok kollégánk számára, akiknek rokonaik és szeretteik élnek ott, még fájdalmasabb. Ezért szeretnénk mi is segíteni” – mondta Fedáková.

Elmondása szerint az ingyenes orvosi ellátás mellett a hálózat járműveivel már most megkezdik munkatársaik hozzátartozóinak elszállítását a lengyel-ukrán és a szlovák-ukrán határról. „Készen állunk arra is, hogy lehetőségeinkhez mérten segítsünk a szállásköltségek fedezésében, anyagi támogatást nyújtsunk vagy munkát közvetítsünk. Célirányosan fogunk orvosi felszerelést és gyógyszereket küldeni Ukrajnába. Adománygyűjtést is tervezünk a hálózatban” – tette hozzá Fedáková.

„A hálózat telefonvonalat hozott létre, amelyen szükség esetén kapcsolatba lehet lépni a munkatársainkkal. Hogy milyen formában nyújtunk segítséget, az a tényleges szükségletektől függ. Közösen koordináljuk a munkát” – tette hozzá Jana Fedáková.

  • forrás: tasr, fotó: Polícia SR Facebook


Hagyj üzenetet