Visszarendelik a mentőket a határról, már alig van szükség rájuk

Szerdától (június 1.) visszarendelik a mentőautókat a szlovák-ukrán határról – tájékoztatott a központi válságstáb keddi ülése után Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter (OĽANO-jelölt). A miniszter azt mondta, a helyzet stabilizálódott, jelenleg nincs szükség fokozott orvosi ellátásra a határon.

„Az elmúlt hetekben szinte egyáltalán nem volt szükség sürgősségi orvosi ellátásra a határon, Felsőnémetiben ezért már csak egy mentőautó van a határátkelőnél. Holnaptól ezt is kivonjuk onnan” – mondta a miniszter. Hozzátette, szükség esetén a riasztástól számított 10 percen belül a helyszínre ér a mentő. Az egészségügyi minisztérium készen áll arra, hogy szükség esetén megoldja az orvosi ellátást.

Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter arról tájékoztatott, hogy a belügyminisztérium migrációs hivatalának vezetése alatt újra működik a migrációs és menekültügyi bizottság. A bizottság civil szervezetekkel együttműködve vizsgálja az integrációs bizottság javaslatait, például a menekültek tartós elhelyezésének kérdését. Az Ukrajnából érkező menekültek számának csökkenése miatt a határon dolgozók létszámát is csökkentették.

  • forrás: tasr, fotó: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR – Facebook

Július 1-jétől változnak a menekültek ingyenes utazásának feltételei

Related Posts

Kedden 78 emberhez hívtak mentőt hőség okozta rosszullét miatt
Július 1-jétől változnak a menekültek ingyenes utazásának feltételei
Kassa megye a legkeletibb segélykoncertet szervezi Ukrajna megsegítésére