Az ukrajnai menekültek többsége csak egy éjszakát tölt Nagykaposon, aztán továbbutaznak

Az ukrajnai menekültek többsége csak egy éjszakát tölt Nagykaposon, aztán továbbutaznak

A Nagymihályi járásbeli Nagykapos városában minden reggel és minden este ellenőrzik az ott tartózkodó ukrajnai menekültek létszámát. Ezt  Petrikán Péter polgármester közölte a TASR hírügynökséggel, hozzátéve: kedden reggel 71-en voltak.

Elmondása szerint február 26-án, szombaton szállásolták el az első Ukrajnából érkezett személyeket a városban. Hozzátette: a többségük csak egy éjszakát tölt Nagykaposon, aztán továbbutazik Kassára. A menekültek többsége nő.

“Édesanyákat is elszállásoltunk a gyerekeikkel együtt. Volt egy olyan este is, hogy 45 menekülttel zártuk a napot, aztán éjjel további 140 érkezett. Autóbuszokkal hoztak egyetemistákat Ukrajnából, ők utaztak is tovább” – fejtette ki a polgármester, hozzáfűzve: sokan mennek Tiszacsernyőre és Nagymihályba is, innen aztán vonattal vagy autóbusszal utaznak tovább.

Nagykaposon egy szállodában és egy fogadóban helyezik el a menekülteket, a tornateremmel felszerelt diákszálló is a rendelkezésükre áll. Petrikán szerint eddig nem okozott gondot a menekültek érkezése, a városban nyugodt a légkör.

A polgármester közösségi oldalán is beszámolt az aktuáis helyzetről:

  • forrás: tasr, fotó: Peter Petrikán PPP Facebook


Hagyj üzenetet