120 éves a Rozsnyói Bányászati Múzeum – ünnepi konferenciát szerveznek az évfordulóra

120 éves a Rozsnyói Bányászati Múzeum – ünnepi konferenciát szerveznek az évfordulóra

A Rozsnyói Bányászati Múzeum 2022. június 7-8-án konferenciát szervez A Rozsnyói Bányászati Múzeum 12 évtizede címmel, melyre a történelmi városházán kerül sor.

A konferencia – melynek védnöke Rastislav Trnka, a Kassa Megyei Önkormányzat elnöke – a múzeum megalapításának 120. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségsorozat része, és gazdag programot kínál a résztvevők számára – tájékoztatott az intézmény. A konferencián a rozsnyói múzeum munkatársain kívül helyi és más szlovákiai szakemberek is tartanak előadást.

„A konferencia ünnepélyes megnyitója június 7-én 13:30-kor lesz a városházán, ahol az üdvözlő beszédek után következnek az előadások. Az érdeklődők érdekes információkat és tényeket tudhatnak meg a múzeumról történelmi, kulturális és építészeti szempontból. A második napon 11:45-től Edita Kušnierová, az ismert rozsnyói művészettörténész előadása zárja a rendezvényt, aki régóta együttműködik intézményünkkel. Az összes előadást publikáljuk egy gyűjteményben, melyet a Bányászati Múzeum rendszeresen kiad a kerek évfordulók kapcsán, és amelyet a konferencián be is mutatunk”– mondta el Pavol Lackanič, a  múzeum igazgatója. 

A Rozsnyói Bányászati Múzeum kiállítással ünnepli 120 éves gazdag múltját

– pr-i, Rozsnyó-vidék



Hagyj üzenetet