Rozsnyói karácsonyfavásár-mustra

Küszöbön a karácsony, a múlt héten Rozsnyón is elkezdődött a karácsonyfák árusítása. Megnéztük hol, milyet és mennyiért?

A városban hétfőn (december 11.) járva megállapítottuk, hogy három helyen is árusítanak „igazi” karácsonyfákat: a Šafárik utcában az egykori tejüzem udvarán, az autóbusz-állomás melletti piacon és a Dél lakótelepen található üzletközpont parkolójában.

Mindhárom helyre bekukkantottunk. Ami a fák küllemét illeti, mindegyik árusítóhelyen szép kiállású a „portéka” (egyik helyen sem láttunk „üvegmosó kefékből összetákolt karácsonyi díszre” emlékeztető fákat).

A fák ára talán a tejüzemnél a legkedvezőbb (25,90 euróért is kapható csinos karácsonyfa, amit nem kell az asztalra állítani, csak hogy nagyobbnak tűnjön).

A piacon 35,- euróba kerülnek a kisebb és 38,- euróba a nagyobb fák. Itt a „kisebb” fák sem kicsik.

A „fenti Billánál” széles az „alacsony” és „magas” fák közötti méretek skálája, s ez az árukon is meglátszik.

Mindenhol kapható karácsonyfaállvány, és a fák alját az árusok mindhárom helyen igény szerint megfelelő méretűre faragják, hogy ne az utolsó pillanatban – mondjuk: karácsony délelőttjén – kelljen otthon a vásárlónak konyhakéssel a lakótelepi panellakás balkonján, vagy a családi ház pajtájában kisbaltával megfaragnia.

Jó vásárt, és kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk minden kedves olvasónknak!

  • Rozsnyó-vidék, fotó: Kmotrik P.

(Cikkünk nem reklám, csupán a tájékoztatást szolgálja.)

Related Posts

A Rozsnyói Bányászati Múzeum májusi programjai
Pedagógustalálkozó: kiosztották a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége díjait
Változás, megújulás és benne a pedagógus szerepe – lezajlott a 29. országos pedagógustalálkozó