Március végéig lehet benevezni a XIV. Ipolyi Arnold Népmesemondó Versenyre

Március végéig lehet benevezni a XIV. Ipolyi Arnold Népmesemondó Versenyre

A Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmánya, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet és a Hagyományok Háza Hálózat – Szlovákia meghirdetette az Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny tizennegyedik évfolyamát. A kiemelkedő néprajzkutatóról és folklórgyűjtőről elnevezett verseny célja a magyar népmesekincs és a hagyományos mesemondás megismerése, elsajátítása és népszerűsítése – tájékoztattak a Csemadok honlapján a szervezők.

Öt kategóriában lehet nevezni: 1. kategória: alapiskolák 1–3. évf. tanulói, 2. kategória: alapiskolák 4–6. évf. tanulói, 3. kategória: alapiskolák 7–9. évf. tanulói, 4. kategória: középiskolák tanulói, 5. kategória: felnőttek. A versenyben a fenti kategóriák szerinti korosztályú, Szlovákiában élő fiatalok és felnőttek vehetnek részt, a magyar prózai népköltészeti műfajok közül választott népmesével lehet benevezni.

A nevezési határidő 2024. március 31. A területi elődöntők április-május folyamán fognak zajlani, az országos döntőre Gombaszögön (Rozsnyó) kerül sor 2024. június 3-4. között.

A verseny döntőjét iskolai fordulók és területi elődöntők előzik meg. A kisiskolák maximum 5, a teljes szervezettségű iskolák maximum 10 versenyzőt indíthatnak. A területi elődöntők tervezett helyszínei: Nyugat-Szlovákia: Bős, Zsigárd, Gúta, Ipolyszakállos, Közép-Szlovákia: Ragyolc, Bátka, Várhosszúrét, Kelet-Szlovákia: Kisgéres.

A népmesemondó versennyel kapcsolatos további részletes információk és a jelentkezési lapok a csemadok.sk oldalon találhatók.

  • Rozsnyó-vidék, forrás: csemadok.sk

A tavalyi döntőről szóló beszámolónk itt olvasható:

„Mindig tudunk egyet előre lépni” – véget ért az Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny idei döntője



Hagyj üzenetet