Április a Rozsnyói Bányászati Múzeumban

Április a Rozsnyói Bányászati Múzeumban

Ebben a hónapban is többféle programmak készülnek a Rozsnyói Bányászati Múzeum munkatársai: a Galériában új fotókiállítás és képzőművészeti tárlat nyílik, lesz előadás, nyílt nap, múzeum-pedagógiai foglalkozások a gyerekek számára és ökológiai témájú rendezvény a Föld napja alkalmából. 

Április 11-én a gömöri és a szepességi régiót bemutató fotókiállítás nyílik a Galériában, majd 18-án Vajda Márta környékbeli képzőművész tárlatának megnyitójára várják a látogatókat. Április 22-én kerül sor az évente ismétlődő környezetvédelmi témájú rendezvényre, melyet óvodás és iskolás gyermekek részére szerveznek a Föld napja alkalmából.

Továbbra is látogatható a múlt hónapban nyílt, baglyokról szóló érdekes kiállítás, ehhez kapcsolódóan 23-án múzeum-pedagógiai foglalkozásokat tartanak óvodás és iskolás csoportoknak, az idősebb diákok pedig egy kommentált tárlatvezetés mellett arról hallhatnak előadást, hogyan ismerhetjük fel a baglyok hangját. A Kassa Megyei Önkormányzat intézményeiben szervezett Megyei Napok keretében április 24-én nyílt nap várja az érdeklődőket a főtéri Galériában.

Kassáról érkezik a baglyokat bemutató kiállítás a Galériába

– Prékop-i, Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet