Romantikus zenével kísért esti tárlatvezetés a betléri kastélyban

2022 február 11. 18:00 - Betlér

A Betléri Múzeum idén is érdekes programmal készül a Bálint-naphoz közeledve. 2022. február 11-én, pénteken 18:00 órától kommentált kastélylátogatásra várják a romantika és az Andrássy család szerelmi történetei iránt érdeklőket. A látogatók megtudhatják, hogyan lett a fiatal, művelt, bájos Kaunitz Eleonóra grófnőből a kastély úrnője, I. Andrássy Géza gróf, az ismert üzletember, utazó, gyűjtő, vadász és sportember felesége. 

 

A különleges tárlatvezetés során a kurátorok a szerelemmel, nemesi eljegyzésekkel, esküvőkkel kapcsolatos érdekes kiállítási tárgyakkal, köztük a kastély tulajdonosainak személyes tárgyaival ismertetik meg a látogatókat. Egyedülálló lehetőségként még egy virágos, Bálint-napi dekorációval körített 19. századi, történelmi ülőgarnitúrán is lefényképezkedhetnek a látogatók – tájékoztatta portálunkat a múzeum.

A tárlatvezetést egy Bálint-napi koncert is színesíti, Šimon Majerník romantikus dallamokkat teszi kellemesebbé az estét. A tehetséges, fiatal rozsnyói zenész hosszú évek után megszólaltatja a könyvtár előtti szalonban álló szárnyas zongorát, melyet  Ernst Kaps (1826-1887) drezdai mester készített a 19. század 70-es éveiben.

Az esti kurátori vezetésre a következő számon lehet jegyet foglalni: 0918 686 634. Előzetes regisztráció szükséges, mivel a látogatók száma korlátozott. A belépőjegy ára 10 €. A program OP-rendszerben valósul meg (oltottak, Covid-19 betegségen átesettek).

  • pr-i, Rozsnyó-vidék