Kezdődik az adventi vásár a betléri kastélyban, ahová a Mikulás is ellátogat

Kezdődik az adventi vásár a betléri kastélyban, ahová a Mikulás is ellátogat


Esemény részletek


A Betléri Múzeum a GemArt gömöri művészeti intézettel közösen adventi vásárt szervez a betléri kastélyban. A vásár december 3-án, szombaton kezdődik, a látogatók helyi kézművesek és őstermelők kínálatából válogathatnak. Sötétedés után, 17:00 órakor érkezik a Mikulás, hogy felkapcsolja a kastély előtt álló karácsonyfa fényeit. Vasárnap 14:00 és 18:00 óra között a Mikulás, az angyal és az ördög a kastélyban várja gyerekeket, akik le is fényképezkedhetnek velük és egy kis édességet is kapnak. 

A múzeum  munkatársai felhívják a látogatók figyelmét, hogy jól öltözzenek fel, mert a kastélyban már hideg van!

A kastély előtti terület a három adventi hétvégén, szombaton és vasárnap megtelik élettel a karácsonyi vásárnak köszönhetően, ahol elsősorban helyi, gömöri és környékbeli kézművesek mutatkoznak be. A standokon kézzel készült gyertyákat, díszeket, játékokat, textilt és képeket, de ízletes pékárut, mézet és sok minden mást is lehet majd kapni – tájékoztatta portálunkat a múzeum.

Az adventi vásár része lesz a fából készült betlehem élő állatokkal, a múzeum gyűjteményéből származó, téli tematikájú történelmi fényképek kiállítása, de a karácsonyi fotókeret is, és a karácsonyfa a kastély mellett. Az adventi hétvégék alatt nyitva lesz a Spanga büfé, ahol a látogatók meleg italokat, kávét, teát vagy forralt bort kóstolhatnak.

 

Az adventi vásár további programjairól itt olvashat:

Adventi vásár a betléri kastélyban – kísérőprogramok három hétvégén át



Hagyj üzenetet