VIII. Folklór ábécé: Vág-Garam közi táncok oktatása és táncház

VIII. Folklór ábécé: Vág-Garam közi táncok oktatása és táncház


Esemény részletek


A Gömöri Művelődési Központ (GMK), Kassa megye kulturális intézménye néptáncoktatást és táncházat szervez a Rozsnyói járás magyar kisebbségi csoportjai számára március 18-án – tájékoztatta portálunkat Tegdes Egyházi Dóra, az intézmény kisebbségi kultúráért felelős menedzsere. 

Idén nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Folklór ábécé, amely a gömöri régió magyar néptánctanítás-sorozatának folytatása. A rendezvénybe a gömöri régió összes tánccsoportja bekapcsolódik. A program fókuszában a csoportok tánctudásának fejlesztése és bővítése szerepel szakmai vezetéssel. A projekt célja, hogy az említett közösségek tánckultúrájának hiányzó elemei pótlásra kerüljenek.

„A VIII. Folklór ábécé című rendezvény 2023. március 18-án kerül megrendezésre a rozsnyói városházán. A néptánctanítás szakmai lektora Gálik Gábor, a Generáció Táncműhely oktatója lesz. A résztvevők Vág-Garam közi táncokat sajátíthatnak el. A táncoktatás után a Sajó Banda kíséretével táncház is megrendezésre kerül“ – foglalta össze Tegdes Egyházi Dóra.

A rendezvény a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával valósul meg a VIII. Folklór ábécé projekt keretében.

  • Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet