Gombaszögi Nyári Tábor: szerdai programok

Gombaszögi Nyári Tábor: szerdai programok

Július 11-én elkezdődött a Gombaszögi Nyári Tábor. A hét folyamán három sátorkemping, harmincöt helyszín, hat színpad és rengeteg program várja a kikapcsolódni, szórakozni vágyókat.

Kezdetét vette a 95. Gombaszögi Nyári Tábor

Lássunk egy kis ízelítőt a szerdai kínálatból (a teljesség igénye nélkül)

Délelőtt a kicsik a GombaOviban tölthetik az időt, a Labirintus Udvarban lesz reggeli áhítat, a hagyományos teaház, labirintusjárás, és a Petőfi-busz is leparkol a Gombaszögi-völgyben. A Folkszögletben kézműves foglalkozások zajlanak, lehet krémet, drótékszert, gyertyát készíteni, korongozni, horgolni és indul a cserpékályha építés.

13:00 órától a Ma7 sátorban Somogyi Szilárd arról beszélget Horony Ákos és Kállai András kisebbségügyi szakértőkkel: Miért maradt fiókban a kisebbségi kerettörvény? Zolcer János: Gorbacsov titkai című könyvének bemutatója 14:00 órakor kezdődik a Szifon színpadon, 14:30-tól a mesterséges intelligencia témája lesz terítéken a Tóth Károly sátorban, miközben a Ma7 sátrában Kocur László a Szövetség megyei alelnökeit, Berényi Józsefet, Csenger Tibort, Juhász Pétert és Pataky Károlyt kérdezi a magyar képviseletről.

A Pajtaszínházban 15:00 órától Hajdú Szabolcs: Ernelláék Farkaséknál című művét Bandor Éva (Jászai Mari – díjas), Holocsy Krisztina, Olasz István, Szabó Viktor és Schlár Gréta adja elő Forgács Péter rendezésében. Ugyanebben az időben a krasznahorkaváraljai HoryZone együttes tagjai dalokról és tervekről fognak beszélgetni Havran Katival, az Új Szó Kultúra rovatának munkatársával a Restitetőn.

15:30-tól a Folkszögletben kalotaszegi legényes workshop és tánctanítás lesz, a házigazdák: Baráth Kitti és Konkoly László, muzsikál a rozsnyói Sajó Banda.

A Híd-MKP kerekasztal-beszélgetésre 16:00 órakor kerül sor a Tóth Károly sátorban, a Szövetség MKP-platformjának elnöke, Berényi József a Kékekkel együtt induló Most-Híd 2023 alelnökével, Rigó Konráddal vitázik. 17:30-tól az ukrajnai háborúról beszélget Takácsy Dorka Oroszország-szakértővel és Feledy Botond biztonságpolitikai elemzővel Czímer Gábor, az Új Szó munkatársa.

19:00 órától a Szifon színpadon HoryZone koncert, a Folkszögletben Táncfórum est, Oláh Attila: Azonosságok – Averipe című táncelőadásában közreműködik: Rigó Marsal Edit, Gálik Klaudia, Gálik Gábor és Oláh Attila, kísér a Pósfa Zenekar. Ugyanitt 22:30-tól a Romengo & Lakatos Mónika lép fel.

A Petőfi Színpadon 19:45-től Blahalouisiana, majd 22:00 órától Ivan and the Parazol, éjfél után Rómeó Vérzik koncert.

A részletes program a tábor honlapján található.

  • pr-i, Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet