Retek-ági túra

Retek-ági túra


Esemény részletek


Retek alakú cseppkövek látványa, zenehallgatás, helyenként akár vízben gázolás várja a Retek-ági túrára vállalkozókat a Baradla-barlangban a január 27-én, szombaton 9:15-kor induló kalandtúrán. 

“Aki nem riad vissza a kalandtól és attól, hogy az év nagy részében vízben gyalogolva lehet a járatban közlekedni, annak érdemes megnézni a Baradla-barlang egyik különleges mellékágát – a Retek-ágat -, ahol többek közt a névadó retek formájú cseppkövekben lehet gyönyörködni. A túra útvonala gyakorlatilag megegyezik a hosszútúra útvonalával, csak kiegészül a Retek-ág 1250 méteres szakaszával, ahol száraz időszakokban is van víz. Emiatt gumicsizma és/vagy váltócipő, valamint váltóruha használata kötelező. Ennek a túrának is része a zenehallgatás a Hangversenyteremben és az Óriások-termében is. A barlang kiépítetlen szakaszán a csoport tagjai saját lámpákkal biztosítják a világítást” – tájékoztatnak a nemzeti park honlapján, hozzátéve: “a túra Jósvafőn fejeződik be, ezért javasoljuk, hogy a kijárat közelében található autóbusz megállóból minden nap 14:48-kor induló Budapest útirányban közlekedő autóbusszal utazzanak vissza Aggtelekre, vagy reggel, a túraindulás előtt Jósvafőn parkolják le az autóikat és a Jósvafő, szálló bejárati út nevű megállóból minden nap 8:55-kor induló autóbusszal utazzanak át Aggtelekre, a túra indulási pontjához”.

Túraindulás az aggteleki barlangpénztártól. A túra hossza 9 km, időtartama 5-7 óra. Az alsó korhatár 14 év, létszám 10-16 fő. A jegyár 18.000 Ft/fő (felnőtt), illetve 14.000 Ft/fő (kedvezményes). Jegyvásárlás: kizárólag online felületen, online bankkártyás fizetéssel lehetséges. A túra előzetes bejelentkezés alapján, a minimum létszám elérése esetén indul.

Lehetőség van a látogatók számára barlangász felszerelések bérlésére az aggteleki Információs Irodában, akár több napra is.

A felszerelések bérlésének díjai:

Barlangász overall: 5.000 Ft/nap

Barlangász sisak: 500 Ft/nap

Fejlámpa: 2.000 Ft/nap

Bővebb információ: Információs Iroda – Aggtelek, +36 48 503 000, informacio@anpi.hu

  • Rozsnyó-vidék, forrás, fotó: ANPI


Hagyj üzenetet