Klasszikusok gitáron – Pásztor Ádám szólóestje

2024 május 3. 17:00 - Kassa

A Csemadok Kassai Városi Választmánya szeretettel meghívja az érdeklődőket egy ifjú párkányi tehetség, Pásztor Ádám gitárművész „Klasszikusok gitáron” című szólóestjére. A koncertre 2024. május 3-án, pénteken 17:00 órai kezdettel kerül sor a Márai Sándor Emlékkiállításban (Mészáros utca 35.). 

Pásztor Ádám gitárművész hétéves korában kezdett hangszeren tanulni az esztergomi Zsolt Nándor Zeneiskolában. A Párkányi Gimnázium elvégzése után sikeresen felvételizett a Pozsonyi Zeneművészeti Egyetemre, ahol Martin Krajčo növendéke volt. Hangszeres készségeit Olaszországban tökéletesítette, ahol fél évig a nemzetközileg ismert és elismert Alberto Mesircánál tanulhatott a venetoi Adriában. Tanulmányai során éppúgy foglalkoztatta az ismeretlen kortárs zene kutatása, mint ahogy a 19. századi muzsika autentikus előadásmódjának elsajátítása. Ádám repertoárjában a hallgató egyaránt megtalálhatja az ismert és ismeretlen zenét Európa szívétől egészen a Karib-térségig. Az utóbbi régió szolgál készülő hanglemeze fő témájául, amin kubai zeneszerzők gitárra írt művei csendülnek majd fel.

Ádám doktori tanulmányait a selmecbányai Ján Albrecht Akadémián folytatja, ahol kutatási témája a romantika virágkorában alkotó, sajnos mára a feledés homályába merült Emilia Giuliani műveinek konzerválása.

„Egy rövid időre zárjuk ki a világ zaját, merüljünk el a muzsika csodálatos világában, hagyjuk magunkat lenyűgözni a dallamok tisztaságában” – szól a szervezők meghívása.

  • Rozsnyó-vidék