Berzétei Falunapok

2018 július 28. 13:30 - Berzéte (Brzotín)

Berzéte Község Önkormányzata 2018. július 28-29-én szervezi meg a Berzétei Falunapokat, melynek keretében megemlékeznek a falu 775 éves történetéről is.

Szombaton, július 28-án 13.30-tól a kultúrház udvarán ünnepélyes kopjafa és emléktábla avatásra kerül sor, a műsorban fellép Vadkerti Imre, Szűcs István és Sipos Dávid. A szabadtéri színpadon 14.30 órakor kezdődik a megnyitó és díjátadó ünnepség, majd a kultúrműsorban a bánhorváti alapiskola táncosai, Écsi Gyöngyi és Kováts Marcell (bábjáték), a Kincskereső Gyermek Néptánccsoport, a Berkő népdalkör, a Kőrösi Asszonykórus, a budapesti Csillag Musical, Dred és Doris, a Búzavirág Néptáncegyüttes, Maroš Rusňák és zenekara, Gyepesi László, valamint a kassai humorista, Ander szórakoztatja a közönséget.

A falunapok kísérőrendezvényeként a látogatók megnézhetik Gordon László fotókiállítását a Szlovák-karszt természeti szépségeiről. A kultúrműsor befejezése után 20.00 órától utcabálon mulathat a közönség, a zenét Maroš Rusňák és zenekara szolgáltatja.

Vasárnap, július 29-én búcsúi szentmisét tartanak a római katolikus templomban, illetve ünnepi istentiszteletet a református templomban. Délután 13.00 órától indul a focibajnokság Berzéte polgármesterének serlegéért.

 

  • pr-i, rozsnyovidek