Csütörtöki film az Apollo Moziban: Izlandi amazon

Csütörtöki film az Apollo Moziban: Izlandi amazon


Esemény részletek


A rozsnyói Apollo Mozi márciusi első vetítése a nemzetközi nőnaphoz kapcsolódik – szól a szervezők meghívása. Ahhoz az ünnephez, mely a nők nemzetközi szolidaritásának napja az egyenjogúságért, igazságosságért, a békért és fejlődésért.

A vetítésre 2019. március 7-én, csütörtökön 19.00 órától a Gömöri Hagyományok Házában (Betléri utca 8.) kerül sor. A belépő 3€.

Žena v boji / Kona fer í stríð / Izlandi amazon 

(izlandi-francia-ukrán film, 2018, 101 perc, 15 éven aluliaknak nem ajánlott)

rendező: Benedikt Erlingsson

szereplők: Halldóra Geirharðsdóttir, Jóhann Sigurdarson, Juan Camillo Roman Estrada

A nemzetközi díjakkal jutalmazott Woman at War című film egy nő történetét meséli el, amelyen elgondolkodhatunk, kételkedhetünk benne, egyetérthetünk vele vagy sem, de ugyanakkor nevethetünk és jól szórakozhatunk a filmen. Megcsodálhatjuk a gyönyörű izlandi tájat, és élvezhetjük a remekül megválasztott zenei aláfestést is.

Az ötvenes éveiben járó izlandi kórusvezető, Halla hadat üzen a szigeten működő alumíniumgyárnak, és változatos eszközökkel, rettenthetetlen elszántsággal szabotálja a működését. Célja a természet és az érintetlen izlandi táj megóvása. Egy nap azonban híreket kap az örökbefogadási hivataltól, és ez mindent megváltoztat: már nem csak saját magáról kell döntenie, amikor eltökélt célja érdekében törvényt szeg… (port.hu)

 

Az Apollo Mozi márciusi kínálata

  • pr-i, rozsnyovidek


Hagyj üzenetet