Gombaszögi Nyári Tábor: kedden ünnepélyes megnyitó és a Folkszöglet új épületének átadása

Gombaszögi Nyári Tábor: kedden ünnepélyes megnyitó és a Folkszöglet új épületének átadása

Idén július 15-21. között zajlik a Gombaszögi Nyári Tábor, a szlovákiai magyar fiatalok legnagyobb nyári rendezvénye: egy hetes fesztivál, szabadegyetem és táborozás. Válogatás a keddi nap programjából.

2019. július 16. kedd

Az ünnepélyes megnyitóra 11:00 órától kerül sor a Tóth Károly sátornál, a fesztivált megnyitja Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa, Bárdos Gyula, a Csemadok országos elnöke és Orosz Örs, a Gombaszögi Nyári Tábor főszervezője. 12:00 órakor lesz a Folkszöglet új épületének ünnepélyes átadása, beszédet mond Kelemen László, a Hagyományok Háza főigazgatója, Németh Zsolt, a Magyar Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke és Farkas József, a Hagyományok Háza Hálózat-Szlovákia vezetője.

A nap folyamán programok várják a kicsiket a GombaOviban, lesz fényképezés a Sárga Szamárral, a hagyományos labirintusjárás, valamint versenyszerű szemétszedés, a kézműveseknél batikolás, márványfestés, ékszer-, szandál- és medálkészítés, alkotás a Rovás sátorban, indulnak a csapatjátékok, az írószeminárium keretében ismerkedés a mentorokkal, továbbá különféle előadások és kerekasztal-beszélgetések.

A Folkszögletben kínálatában 16:00 órától kalotaszegi és Vág-Garam közi táncoktatás, kísér Nagy Csomor András és zenekara, 19:00 órakor Rendhagyó Prímástalálkozó, 22:30-tól Cimbaliband – Recycle koncert Danics Dórával. A Pajtaszínházban 14:30-tól Semmi, színpadi játék a Fókusz Diákszínpad előadásában, 18:30-tól Apák fiai, a MáSzínház inkluzív színházi előadása, a Korona sátorban zenehallgatás, 5 perc Bach és Gombadalok.

Egyéb zenés programokból is nagy a választék, többek között 18:00 órától Amadinda koncert a Szifon teraszon, 20:30-tól Majka koncert a Csemadok Stage-en, 23:00-tól Kaukázus a Kocsmakertben.

A részletes keddi program a tábor honlapján található, aktuális információk a FB-eseménynél.

  • pr-i, rozsnyovidek

 Hagyj üzenetet