Magyar sikerfilm az Apollo Moziban: Testről és lélekről

2019 március 21. 19:00 - Rozsnyó (Rožňava)

Az Apollo Mozi márciusi programjának következő magyar filmje Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása. A film a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon három elismerést, köztük Arany Medve-díját is nyert. Főszereplője, a szlovákiai magyar származású, Jászai Mari-díjas Borbély Alexandra, aki a filmben nyújtott alakításáért 2017-ben megkapta az Európai Filmakadémia legjobb európai színésznőnek járó díját. A művet 2018-ban Oscar-díjra is jelölték a Legjobb idegen nyelvű film kategóriában.

A vetítésre 2019. március 21-én, csütörtökön 19.00 órától, a rozsnyói Gömöri Művelődési Központ mozitermében kerül sor. A belépő 3 €.

Testről és lélekről / O TELE A DUŠI
(magyar romantikus dráma, 2017, 116 perc, 15 éven aluliaknak nem ajánlott)  
Rendező: Enyedi Ildikó
Szereplők: Borbély Alexandra, Morcsányi Géza, Schneider Zoltán, Nagy Ervin
Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy romantikus alkat? Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen embernek a szemébe? És mi van, ha az illető nem kifejezetten szimpatikus neked? Próbálnád megszeretni? Hogy lehet az, hogy éjjel, egymástól több kilométerre, magányos ágyatokban fekve egymáséi lehettek, de nappal, hús-vér valótokban egymással szemben állva még egy vacak első randevút sem tudtok normálisan lebonyolítani? És mi van, ha a második találkozó is kínosan sikerül? A harmadik meg kifejezetten szégyenletes? Feladnád? És ha feladnád, kibírnád? (port.hu) 

Az Apollo Mozi márciusi műsora

 

  • pr-i, rozsnyovidek