Megvannak a Szlovákiai Magyar Dal Napja fellépői!

Az idei év már a második alkalom, hogy a Gombaszögi Nyári Tábor otthont ad a Szlovákiai Magyar Dal Napjának. Most lehull a lepel, melyik három zenekar léphet fel a Királyrét nagyszínpadán július 19-én a Ghymes és a Rómeó Vérzik előtt. A Kassai kerület lakói egy euróért válthatnak belépőt a tábor utolsó napjára.

A II. Szlovákiai Magyar Dal Napjára 11 zenekar jelentkezett, akikből szakmai zsűri elbírálásával kettő léphet fel a tábor utolsó estéjén. A tavalyihoz hasonlóan Facebook-os szavazás útján plusz egy zenekart a közönség is bejuttathatott a szerencsések közé.

citrom

A zsűri által kiválasztott két zenekar a másfél éve működő, párkányi Egy Pohár Citrom, illetve a komáromi Spliff 447 címet viselő formáció. A közönségszavazás alapján a szerencsés “bónusz” fellépő a kürti Foxies zenekar lesz, akik több mint 1300 kedvelést gyűjtöttek össze a közösségi portálon.

spliff

Az idei szakmai zsűri tagjai: Bauer Ildikó, a Gombaszögi Nyári Tábor művészeti vezetője, Dégner Lilla, a Thália Színház művésznője, Hundzsa István, a Kassai Állami Opera tagja, Szabó Máté, a jóvilágvan zenekar gitárosa és Zsapka Attila, a Kor-zár és a ZSEB együttesek tagja.

foxies

Részletes leírást a három fellépő zenekarról a tábor hivatalos lapjában, a Vadalma nulladik számában olvashatnak az érdeklődők, illetve hamarosan a tábor honlapján is a www.gombaszog.sk címen.

Vasárnap, a tábor utolsó napján a Kassai kerület lakói különleges kedvezményt kapnak. A Szlovákiai Magyar Dal Napjára és az esti koncertekre mindössze egy euróért válthatják meg napijegyüket.

A szervezők mindenkit sok szeretettel várnak a július 14-20. között megrendezett Gombaszögi Nyári Táborra, amelynek utolsó napján, vasárnap kerül sor a Szlovákiai Magyar Dal Napjára!

Folyamatosan frissülő információk a részletes programról a Gombaszögi Nyári Tábor hivatalos weblapján, és Facebook oldalán találhatóak.

– GNYT

Portálunk idén is a Gombaszögi Nyári Tábor médiapartnere.

 

Kapcsolódó írások: