Ettől falra mászol! – játék határok nélkül Gombaszögön

Paintball, buborékfoci és iszapbirkózás? Ezek már kihagyhatatlan részletei Gombaszögnek! Idén tovább bővül az extrém sportok tárháza: négy csocsóasztal, egy pingpongasztal, sőt egy nagy medence és egy igazi mászófal és kötélpálya is várja a táborba látogatókat.

Bő egy hét múlva, július 14-én kezdődik a felvidéki ifjúság szabadegyeteme, fesztiválja és találkozóhelye, a Gombaszögi Nyári Tábor Krasznahorkán. A koncertek, a közéleti és művészeti programok mellett számos óriásjáték is várja a látogatókat, illetve csapatjátékokban is össze lehet mérni az ügyességet és a tudást.

Az idei legnagyobb újdonságok egyike egy kilenc méter magas mászófal lesz, amely egész héten használatba vehető, természetesen minden hozzátartozó biztosító kötéllel és más kellékekkel egyetemben. A mászófal tetejéről ráadásul egy harminc méter hosszú kötélpályán lehet leereszkedni a Királyréten a sátortábor felett (tériszonnyal rendelkezőknek nem ajánlott).

A tábor idejére az időjárás is kellemesebbre fordul, de ha mégis kitörne a banánrohasztó kánikula, akkor sem kap senki napszúrást: idén egy húsz négyzetméteres szalmabálás medencével egészül ki a szlovákiai magyar tengerpart, és több kisebb medencében is lehet majd csobbanni! A tavaly felépített óriáshinta természetesen ez évben is magasba repíti a táborozókat.

De ez még korántsem minden: A szervezők a tavalyi nagy sikerre való tekintettel négy csúcsminőségű csocsóasztallal készülnek, és egy pingpongasztal is várja a játszani vágyókat.

GNYT sport

A csapatjátékban résztvevők megmérkőzhetnek labdarúgásban és annak több különleges verziójában, mint a buborékfoci vagy a bokaösszekötős-futball. Lesz többek közt csoportos tájfutás stafétával vegyítve, egészen fel a várhoz, mindenféle vízi sportok, iszapbirkózás, messzecsúszás, és paintball az erdő sűrűjében.

A paintball felszerelés kölcsönzése a csapatjátékosok számára minimális letét mellett érhető el, amelyet a szervezők a versenyek végén visszatérítenek. Azok, akik nem vesznek részt a csapatjátékokban, ugyanúgy játszhatnak paintballt és buborékfocit, ugyancsak anyagi hozzájárulás fejében. A többi játék ingyenesen vehető igénybe bárki számára.

A fáradhatatlan mozgók is (kicsik és nagyok egyaránt) biztosan megtalálják majd helyüket a Gombaszögi Nyári Táborban.

Az érdeklődők további információkat találnak a tábor honlapján és Facebook oldalán.

– GNYT