Szimulációs társasjáték: Egy nehéz döntés a hírszobában!

Szimulációs társasjáték: Egy nehéz döntés a hírszobában!

– Gombaszögi Nyári Tábor – Tandem sátor

Egy adott szituációban a helyzethez több szempontból kötődő, más-más hátterű emberek hogyan döntenének éles helyzetben? Adott egy háború, egy fotós képet készített egy amerikai katona haláláról. Milyen szempont lesz a végső érv, ami alapján eldől, a médiában megjelenik-e a kép vagy sem? A Robert Capa Központ, a Kitekintő külpolitikai hírportál és Külpolitikai Újságírás Egyesület szimulációs játékában ki lehetett próbálni azt a sorsdöntő szerepet is, ami a végső pontot teheti a kérdés végére.

DSCF5125
A valós életben persze ilyen társaság sosem bukkanna fel ilyen összetételben és ilyen sokáig egy teremben, vagy egy helyen. A csapat összetétele vegyes, kap hozzá a résztvevő egy paraméterekkel ellátott adatlapot, ami alapján érvelnie kell, kreál magának hozzá egy háttértörténetet, és mehet a 15 szereplős játék. Mindenki maga dönti el, milyen lapokat terít le, mennyit árul el, vagy ki ellen hogy lép fel, milyen stílusban. Aki ki akarja magát próbálni éles helyzetben, nyomás alatt, fontos döntéseket hozhat röpke két óra alatt, a világpolitika és az újságírás zászlaja alatt. Egy valós, megtörtént eseten alapuló szimulációs játék, a szereplők adottak, és már csak a társaságon múlik, hogy mi lesz a végkimenetel.

Izgalmas párbeszédek, érvelések, konstruktív és pörgős játékvezetés, egy pillanatnyi megfeneklés nélkül. Nem kell hozzá riporternek vagy szakképzett embernek lenni, minden információt megkap a résztvevő, és mehet is a mehet. Kell hozzá egy kis kiállás, fondorlat, ravaszság és persze egy kis józan paraszt ész. A TANDEM sátor idén is izgalmas és megmozgató érdekességet mutatott fel. És mindehhez ingyen kávé is dukál!

Kapcsolódó írásaink:

DSCF4746

Dilidokihoz soha? – beszélgetés segítő szakemberekkel

Lassan végéhez ér a Gombaszögi Nyári Tábor

A bolíviai fogoly – gombaszögi beszélgetés Tóasó Előddel

Hétvége Gombaszögön – a Gombaszögi Nyári Tábor negyedik napja

Trollfoci Gombaszögön

Ő is akarta? – a párkapcsolati erőszakról Gombaszögön

Szalonok, kaszinók és Kukorelly Endre a gombaszögi táborban

Egy futballfüggő és naplója

Zene, zene, zene a táborban

Félidő Gombaszögön – a Gombaszögi Nyári Tábor harmadik napja

(…)



Hagyj üzenetet