Rovás könyvajánló: Ringató mesék, népdalgyűjtemény, naptár

Rovás könyvajánló: Ringató mesék, népdalgyűjtemény, naptár

A kassai székhelyű Rovás polgári társulás kínálata:

Ringató-mesék – A gazdi zenész

Gáll Viktória Emese

Kolibri Gyermekkönyvkiadó Kft. 2005

84 oldal

Kötés: kemény kötés

ringato mesek

Minden gyerek szereti a mesét, az állatokat, és kíváncsi, ha hangszert lát: milyen a hangja, hogyan lehet megszólaltatni, miből készült, és egyáltalán, mihez lehet kezdeni vele. Így volt ezzel valaha Gáll Viktória Emese is, aki a Ringató-mesék első kötetében a különböző muzsikusokat és kedvenc népi hangszereiket mutatja be kiskutyájának, Borsinak, tizenkét magával ragadó történettel.
A könyvhöz tartozó CD-n megszólalnak az egyes mesék hangszerei, ismert és kevésbé ismert magyar népdalok csendülnek fel, melyek kottája a történetek végén megtalálható.

A könyv kapható a Rovás Akadémián, kedvezményes áron, 10 euróért

Ringató – Hatvan magyar népdal – CD melléklettel

 Gróh Ilona

Kolibri Gyermekkönyvkiadó Kft., 2013

Ringató sorozat

62 oldal

Kötés: kemény kötés

ringato cd

A nagysikerű Ringató – Ölbéli játékok, mondókák, dalok c. könyv folytatásaként most 60 gyönyörű népdalt gyűjtött csokorba Gróh Ilona, a Ringató mozgalom vezetője.
A Dunántúl, Felföld, Alföld, Bukovina és Erdély, valamint Moldva jellegzetes dalainak megtanulását egy CD-melléklet könnyíti meg. Az énekek különlegességét Bognár Szilvia, Navratil Andrea, Szvorák Katalin, Tintér Tímea, Berecz András és Kobzos Kiss Tamás hangja és egyénisége garantálja.
A történelmi Magyarország 5 tájegységének jellegzetes dalai mellett a könyvben fontos és érdekes gondolatok, tudnivalók is helyet kapnak. Az egyszerű szómagyarázatok és a Bogdán Viktóriának köszönhető barátságos és gyönyörű képek segítik, hogy a népdalgyűjtemény ne csak a felnőttek, de a gyerekek örömét is fokozzák – így lesz igazán családi énekeskönyvvé ez a Ringatós kiadvány is.

A könyv kapható a Rovás Akadémián kedvezményes áron, 10 euróért

Ringató-naptár 2016

Gróh Ilona

ringato naptar

A gyönyörűen illusztrált családi falinaptár a névnapok mellett mondókákat és vidám, könnyen megvalósítható, játékos ötleteket tartalmaz. A 2016-os kalendáriumban a népköltészet gyöngyszemei mellett magyar költők versei is szerepelnek, és megjelennek a hónap dalai, melyek különösen illenek az esztendő egy-egy szakaszához. A dalok mind fellelhetők a CD-mellékletes Ringató-könyvekben! A képeket ismét szívünknek kedves illusztrátorok készítették. 2016-ban Agócs Írisz, Horváth Ildi, Nagy Diána és Szalma Edit különböző technikával készült munkái, illetve az általuk teremtett hangulatok varázsolják még különlegesebbé a hónapokat. A szövegeket Gróh Ilona, a Ringató-módszer kidolgozója válogatta, mely a foglalkozások és a Ringató-könyvek kedvelőinek, követőinek egyben minőségi garanciát is jelent.

A naptár kapható a Rovás Akadémián kedvezményes áron, 4 euróért

 

  • rozsnyovidek.sk/Rovás


Hagyj üzenetet