Többen kritizálták Milanovát, de Heger bízik a kulturális miniszterben

Natália Milanová kulturális miniszter élvezi Eduard Heger (mindketten OĽANO) kormányfő bizalmát. A miniszterelnök ezt egy újságírói kérdésre válaszolta csütörtökön. A kérdést annak a sajtóban megjelent információnak a tükrében tették fel, mely szerint Milanová együttműködött Peter Tóthtal, a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) egykori tagjával.

Milanová blogját 2012 és 2016 között állítólag Tóth szerkesztette. Erre a Nový Čas hívta fel a figyelmet, kettejük kiszivárgott kommunikációjára hivatkozva. A mostani kulturális miniszter állítólag akkor is kapcsolatban állt a volt újságíróval és titkosrendőrrel, amikor elkezdett együttműködni az OĽANO-val.

Milanová megerősítette, hogy kapcsolatban állt Tóthtal, akit a kollégájának nevezett. Hangsúlyozta, arról nem tudott, hogy Tóthnak köze van az elítélt Marian Kočnerhez.

Rigó Konrád, a kulturális minisztérium volt államtitkára és a parlamenten kívüli Szövetség tagja is megszólalt az ügyben. Úgy véli, sokkal jobb lenne a helyzet, ha Milanová a kulturális közeg bizalmát élvezné. Hozzátette: ez a bizalom nem a megosztó személynek tekinthető Peter Tóthtal folytatott, kiszivárgott kommunikáció miatt hiányzik, hanem azért, mert a miniszter asszony nem tudja ellátni a feladatát. „Megtudhattuk, hogy a kulturális közeg képviselőinek lehetőségük lesz az észrevételeiket és meglátásaikat közvetlenül a miniszterelnök elé terjeszteni. Ez a gesztus ma már nem elég. A kormányfőnek formálisan is át kell vállalnia a felelősséget a kultúra irányításáért” – olvasható Rigó állásfoglalásában, amelyet Magdeme Klára, a Szövetség szóvivője bocsátott a TASR rendelkezésére.

  • forrás, fotó: tasr

Related Posts

A parlament megvonta a bizalmat a Heger-kormánytól, az előrehozott választás májusban vagy júniusban lehet
Energia-árplafon lesz érvényben a cégek számára 2023 első negyedében
Kisebbségi kormány megalakulását jelentette be a miniszterelnök