A választók negyede még nem döntötte el, kire szavaz

A választók bő negyede (25,9%) még nem döntötte el véglegesen, hogy kire szavaz a választáson. A legkevesebb ingadozó választó a Smer-SD és a Republika táborában van, a legtöbb a KDH-nál és a Sme rodinánál – derült ki a Hogy vagy, Szlovákia? elnevezésű felméréssorozat legutóbbi közvélemény-kutatásából.

A választásig hátralevő idő alatt még elég nagy tér van a választók mozgására. „A választáson részt venni szándékozók bő negyede mondta, hogy még nem hozott végleges döntést” – jelentette ki Miloslav Bahna, a Szlovák Tudományos Akadémia Szociológiai Intézetének munkatársa.

A felmérés szerint a válaszadók várakozása szerint az új kormány sokkal jobb, vagy legalábbis valamivel jobb lesz a jelenlegi hivatalnokkormánynál. 78,1%-nyian bíznak ebben, ami növekedés a februári 72,4%-hoz képest.

A felmérést augusztus 30-a és szeptember 6-a között végezték 1000 megkérdezett bevonásával. A közvélemény-kutatás az MNFORCE közvélemény-kutató szervezet, a Seesame kommunikációs ügynökség, a Szlovák Tudományos Akadémia Szociológiai Intézete és a Szlovák Tudományos Akadémia Társadalmi Kommunikációkutatási Intézete közös felméréssorozatának része.

  • forrás, fotó: tasr

Már 67 jelölttel kevesebb van az eredeti választási listákhoz képest

Related Posts

Kormányalakítás: memorandumot írt alá a Smer, a Hlas és az SNS
A statisztikai hivatal a volbysr.sk oldalon fogja közzétenni a választási eredményeket
A választás napján több mint 6500 rendőr fog felügyelni a közbiztonságra