Már 67 jelölttel kevesebb van az eredeti választási listákhoz képest

Már 67 jelölttel kevesebb van az eredeti választási listákhoz képest

Már 67 képviselőjelölttel kevesebb van az eredetileg leadott választási listákhoz képest, tájékoztatott honlapján a belügyminisztérium. A legtöbben a Spoločne občania Slovenska listájáról léptek vissza, a párt 148 jelöltjéből 58-an.

A jelöltek még 48 órával a választás előtt, tehát szeptember 28-ig visszaléphetnek, illetve visszaléptetheti őket a pártjuk, továbbá az egész párt is visszavonhatja az indulását.

A Princíp párt négy jelöltje lépett vissza, egy jelölt pedig a Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana listájáról. Egy jelöltet veszített a Sme rodina és a MySlovensko, a Progresívne Slovensko pedig visszavonta egyik jelöltje indítását. Az OĽANO a priatelia, Kresťanská únia és a Za ľudí választási koalíció egyik jelöltje, Dušan Velič közlekedési balesetben életét vesztette.

A visszalépő jelöltek neve is szerepelni fog a listán, de az esetleg rájuk adott preferenciaszavazatokat (karika) nem veszik figyelembe. A visszalépő vagy visszaléptetett jelöltek névsorát kifüggesztik a szavazóhelyiségekben. A választáson 24 párt és mozgalom, valamint egy választási koalíció indul, eredetileg több mint 2700 képviselőjelölt volt. A választás 2023. szeptember 30-án, szombaton lesz, a választás napja előtt 48 órával kampánycsend lép életbe.

  • forrás, fotó: tasr

A kórházban fekvők előre igényelhetnek választói igazolványt

Választás 2023: Legfeljebb négy jelölt sorszámát karikázhatja be a választó

 Hagyj üzenetet