Már 67 jelölttel kevesebb van az eredeti választási listákhoz képest

Már 67 képviselőjelölttel kevesebb van az eredetileg leadott választási listákhoz képest, tájékoztatott honlapján a belügyminisztérium. A legtöbben a Spoločne občania Slovenska listájáról léptek vissza, a párt 148 jelöltjéből 58-an.

A jelöltek még 48 órával a választás előtt, tehát szeptember 28-ig visszaléphetnek, illetve visszaléptetheti őket a pártjuk, továbbá az egész párt is visszavonhatja az indulását.

A Princíp párt négy jelöltje lépett vissza, egy jelölt pedig a Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana listájáról. Egy jelöltet veszített a Sme rodina és a MySlovensko, a Progresívne Slovensko pedig visszavonta egyik jelöltje indítását. Az OĽANO a priatelia, Kresťanská únia és a Za ľudí választási koalíció egyik jelöltje, Dušan Velič közlekedési balesetben életét vesztette.

A visszalépő jelöltek neve is szerepelni fog a listán, de az esetleg rájuk adott preferenciaszavazatokat (karika) nem veszik figyelembe. A visszalépő vagy visszaléptetett jelöltek névsorát kifüggesztik a szavazóhelyiségekben. A választáson 24 párt és mozgalom, valamint egy választási koalíció indul, eredetileg több mint 2700 képviselőjelölt volt. A választás 2023. szeptember 30-án, szombaton lesz, a választás napja előtt 48 órával kampánycsend lép életbe.

  • forrás, fotó: tasr

A kórházban fekvők előre igényelhetnek választói igazolványt

Választás 2023: Legfeljebb négy jelölt sorszámát karikázhatja be a választó

 

Related Posts

Kormányalakítás: memorandumot írt alá a Smer, a Hlas és az SNS
A statisztikai hivatal a volbysr.sk oldalon fogja közzétenni a választási eredményeket
A választás napján több mint 6500 rendőr fog felügyelni a közbiztonságra