Szombaton 50 szavazatszámláló központban fogják összegezni a választási eredményeket

A SZK Statisztikai Hivatala országszerte 50 szavazatszámláló központban összegzi a választási eredményeket az úgynevezett Integrált választási információs rendszer (IVIS) segítségével a választás éjszakáján. A szavazókörzetek eltérő nagysága miatt a legtöbb dolga a pozsonyi központnak lesz, a legkevesebb pedig a vágsellyeinek. A hivatal a részeredményeket és a végeredményt a www.volbysr.sk honlapon hozza nyilvánosságra – tájékoztatott a TASR hírügynökség.

A Statisztikai Hivatal idén elektronikusan dolgozza fel az összes város és település mind a 6014 szavazókörének eredményét, beleértve a külföldi levélszavazatok összeszámlálására létrehozott 18 szavazókört. A választás éjszakáján több mint 700-an fognak dolgozni a szavazatszámláló központokban.

A pozsonyiban összesen 398 szavazókör adatait kell összesíteni, ellenben a legkevesebb dolguk a vágsellyei, az aldókubini (Dolný Kubín), a sztropkói (Stropkov), a bazini (Pezinok), a malackai (Malacky) és a rózsahegyi (Ružomberok) központban lesz a szavazatszámlálóknak.

A Statisztikai Hivatal független szakmai intézményként garantálja a szavazatok összegzését és ehhez biztosítja a szervezési, a technikai és a személyi feltételeket.

A választás 2023. szeptember 30-án, szombaton lesz, a választás napja előtt 48 órával kampánycsend lép életbe. A választáson 24 párt, illetve mozgalom, valamint egy választási koalíció indul.

  • forrás, fotó: tasr

Az egészségkárosult választónak segíthet egy másik személy a szavazólap kitöltésénél

A visszalépő jelöltek listáját kifüggesztik a szavazóhelyiségben

Related Posts

Kormányalakítás: memorandumot írt alá a Smer, a Hlas és az SNS
A statisztikai hivatal a volbysr.sk oldalon fogja közzétenni a választási eredményeket
A választás napján több mint 6500 rendőr fog felügyelni a közbiztonságra