Egész héten gyermeknap – gazdag program várja a kicsiket a múzeumban

Egész héten gyermeknap – gazdag program várja a kicsiket a múzeumban


Esemény részletek


A Rozsnyói Bányászati Múzeum minden évben megszervezi a gyermeknapot, ami idén egész hetes rendezvénnyé bővült TýžDEŇ detí néven. A gyerekeket május 30. és június 3. között várják a főtéri Galériába és a Sentinel Élményközpontba.

Mindenki számára, aki bekapcsolódik a rendezvénybe, gazdag és attraktív programmal készülünk, amiből egyebek mellett nem hiányozhat a vonatozás sem az Alexander tárnába a kis bányavonattal,“ tette hozzá Pavol Lackanič, a múzeum igazgatója.

Az ifjú felfedezők mindkét helyszínen kipróbálhatnak különféle tevékenységeket, a Sentinel Élményközpontban például a kőzetek szétfejtését, az aranymosást vagy a munkát a bányászati szállítóeszközök – bányász targonca, teknő, emelő – autentikus másolataival. A Galériában a gyerekek pecsétnyomót készíthetnek, ezen kívül kommentált tárlatvezetésen vehetnek részt A Rozsnyói Bányászati Múzeum 12 évtizede című kiállításhoz kapcsolódóan, amelyhez érdekes intaraktív játékok is készültek (puzzle, domino, pexeso és különböző kvízek).

A belépődíj egy helyszínre 2 €. A programokon előre bejelentkezett óvodás és alapiskolás csoportok vehetnek részt. Kapcsolat: Badin Gabriella 0907 769 338.

  • pr-i, Rozsnyó-vidék

 

A Rozsnyói Bányászati Múzeum kiállítással ünnepli 120 éves gazdag múltját

Bányászati szállítás – tárlatbemutató körúttal bővül a múzeum kínálata



Hagyj üzenetet