A Tornaljai Városnapok változatos programmal várja a látogatókat

A Tornaljai Városnapok változatos programmal várja a látogatókat

2023. október 3. és 7. között rendezik meg a Tornaljai Városnapokat, melynek programjában könyvbemutató, kiállítás megnyitó, őszi vásár és koncertek is szerepelnek. 

Október 3-án, kedden 17:00 órától mutatják be a Tompa Mihály Városi Művelődési Központban Szajkó Béla: Tornaljai történetek című könyvét. Október 4-én 9:00 órakor kerül sor az Iván László emléktornára a P. J. Šafárik Alapiskolában, majd 13:00 órától a késő kőkorszaki antropomorf urnák kültéri kiállításának megnyitójára a főtéren, 17:00 órakor pedig a tornaljai iskolák estje és a városnapok megnyitója következik a művelődési kötpontban.

Október 5-én, csütörtökön délelőtt lesz az atlétikai pálya ünnepélyes megnyitása a P. J. Šafárik Alapiskolában, 17:00 órakor író-olvasó találkozó B. Kovács Istvánnal a Rákóczi Magyar Házban. Október 6-án fogadják a testvérvárosok küldöttségeit a városi hivatalban, majd ökumenikus istentiszteletet tartanak a református templomban 15:30-kor, amit Kazinczy Lajos emléktáblájának megkoszorúzása és a városi képviselő-testület ünnepi ülése követ.

Szombaton őszi vásárt rendeznek a főtéren, a sportpályán öregfiúk labdarúgó tornája fog zajlani, délutántól a szórakozni vágyókat koncertek várják a főtéren, fellép az Infinity Neoton Show, a Red Hot Chili Universe és Samuel Tomeček.

 

  • pr-i, Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet