Az éjszaka hatalmában – kísérőprogramok a baglyokról szóló kiállításhoz

2024 április 23. 8:00 - Rozsnyó

A Rozsnyói Bányászati Múzeum izgalmas kísérőrendezvényeket szervezett a  V moci noci (Az éjszaka hatalmában) című, természetrajzi témájú kiállításhoz, mely a Szlovákia területén élő bagolyfajokkal ismerteti meg a látogatókat. 

Az óvodás gyerekeket és alapiskolás tanulókat kommentált tárlatvezetés várja, amihez minden alkalommal játékos kézműves foglalkozás is társul. Az iskolások nemcsak sok érdekességet megtudnak a baglyokról, hanem az alkotóműhelyben baglyos díszeket is fognak készíteni – tájékoztatta portálunkat a múzeum.

Kassáról érkezik a baglyokat bemutató kiállítás a Galériába

A kísérőrendezvények másik része, az előadások a felső tagozatos alapiskolás tanulóknak és középiskolás diákoknak szólnak. „Már ma lesz egy előadásunk, mely a baglyok hangjáról szól és arról, hogyan örökíthetjük meg diktafon segítségével. Az előadó MVDR. Alexander Kürthy lesz. Május folyamán a kiállítást összeállító RNDr. Miroslav Dravecký közreműködésével is tervezünk egy további előadást,“ osztotta meg a részleteket Mgr. Badin Gabriella múzeumpedagógus. A baglyokról szóló tárlathoz kapcsolódó kísérőrendezvények a múzeumi héten és a nyári hónapokban is folytatódnak majd. A múzeum munkatársai az évente megrendezésre kerülő Rozsnyói Kulturális Nyár nevű rendezvény során is bemutatják az érdeklődőknek a bagolyfajtákat, és a nyári múzeumi táborban is találkoznak majd a gyerekek ezzel a témával.

A kísérőrendezvényen munkanapokon 8:00 és 15:00 óra között vehetnek részt a gyerekcsoportok, a helyszín a múzeum főtéri Galériája (Bányászok tere 25.), ahol jelenleg is megtekinthető a V moci noci című kiállítás. Az egyes foglalkozások időtartama (a tárlatvezetés és a kézműves foglalkozás)  60 perc, a részvételi díj 2€/tanuló. Az elődások részvételi díja 1€.

Az egyes rendezvényekre előzetes jelentkezés szükséges, mivel a résztvevők létszáma korlátozott. Elérhetőség: Mgr. Badin Gabriella, e-mail: pedagog.galeria@banmuz.sk, tel.: 0918 364 685.

  • Prékop-I, Rozsnyó-vidék