Adventi koncertshow: Szentpéteri Csilla & Band

Adventi koncertshow: Szentpéteri Csilla & Band


Esemény részletek


Szentpéteri Csilla zongoraművész és zenekara 2019. december 19-én Kassán, a Jumbo Kultúrközpontban adnak adventi élménykoncertet. A 19:00 órakor kezdődő műsorban közreműködik Szécsi Máté, Dégner Lilla és Buzitai Alapiskola gyermekkórusa.

A belépőjegy ára 3,- euro, információ: +421 55 623 36 43, +421 917 777 637.

Szentpéteri Csilla magyar zongoravirtuóz-zeneszerző és zenésztársai „télköszöntő” koncertje ideális arányban szólaltatja meg az adventi készülődés hangulatát tükröző örömteli, temperamentumos dallamokat és az ünnepi hangvételű, lírai műveket. A műsorban elhangzó derűs karácsonyi átiratai, saját szerzeményei előre vetítik az ünnepek meghitt varázslatos légkörét, Csilla meséin keresztül pedig megismerhetjük a magyar népszokásokat és a világ országainak ünnepi tradícióit. A 80 perces koncerten zenére komponált lélegzetelállító filmek, páratlan felvételek kísérik a zenét, s illeszkednek annak hangulatához, dinamikájához. Ezzel olyan varázslatos világot tár elénk, mely garantáltan magas hőfokú atmoszférát nyújt minden korosztálynak. Zenéjüket hallgatva megpillanthatjuk a fényárban úszó Budapestet, a misztikus Északi fényt, egy vidám fiesztát Velencében, a vándorokkal teli zarándokutat vagy éppen egy csendes hófedte templomkertet. Repertoárjának alapanyaga az örökérvényű klasszikus zene, melyet különböző műfajokkal ötvöz frappáns ötleteivel, mint pl. a jazz, blues, világ- és filmzene, így adva új esszenciát a régi ízeknek.

A koncert vendégművésze Szécsi Máté, aki nívódíjas operaénekesként bejárta a világot, 2002-ben megnyerte a Nemzetközi Operaverseny nagydíját, különdíját és közönségdíját is. Közös zenei blokkjukban a legszebb karácsonyi és ünnepi dallamokat adják elő.

  • rozsnyovidek

 

Régebbi írásainkból:

Fények, színek, illatok és zene – karácsonyi beszélgetés Szentpéteri Csilla zongoraművésszel

Szentpéteri Csilla & Band – különleges barlangkoncert a Baradlában

„ Mint egy Indiana Jones filmben, úgy éreztem magam” – beszélgetés Szentpéteri Csilla zongoraművésszelHagyj üzenetet