Gombaszögi Nyári Tábor: ízelítő a szombati programból

2021 július 17. 8:00 - Gombaszög

Idén július 14-18. között kerül megrendezésre a Gombaszögi Nyári Tábor, a szlovákiai magyar fiatalok egyik legnagyobb nyári rendezvénye. Nézzünk néhány szombati programot!

Július 17-én reggel 8-tól készségfejlesztő játékokkal várják a kicsiket a Gombaoviban, 9:00-től indul a kreatív délelőtt a Grendel-sátorban. Ezen a napon is 10:00 órakor nyit a Kézműves ház, ahol huarache szandált és éxereket lehet majd készíteni. 10:30-tól az egyetemi minőségbiztosítás a téma a DH mólón, a beszélgetés résztvevői Bárczi Zsófia, Juhász György és Lovász Bálint. 11:00 órától szentmisére kerül sor az egykori pálos monostornál.

A nap folyamán több előadás és beszélgetés közül is választhatnak a táborlakók, 13:00 órától „Egyensúlyban az élet minden területén” címmel a szakszerű segítségnyújtásról lesz szó a Labirintus udvarban, 14:00 órától pedig az afrikai nők európai életéről a DH mólón. A Pajtaszínházban 15:00 órától hangzik el Matusek Attila-Laboda Róbert „Pillant, amely kilóg az időből” című műve Matusek Attila előadásában.

Az érdeklődők 16:00 órakor kipróbálhatják a korongozást Élivel a Kézműves házban, vagy a Folkszögletben 16:30-tól bekapcsolódhatnak a tánctanításba, amihez Nagy Csomor András és zenekara húzza a talpalávalót. „Az életem az utam, az Utam az életem” címmel 17:30-tól kezdődik a beszélgetés Győry Attilával a Labirintus udvarban. 18:00 órakor Beugró a Pajtaszínházban Gyenge Veroni vezetésével, Matusek Attila, Dékány Niki, Nagy László és Panyi Zoltán közreműködésével. Az éhesebbek és bevállalósabbak ugyanekkor a Bözsi néni Sörözője felé vehetik az irányt, bekapcsolódva a chilievő versenybe. 19:00 órától a Folkszöglet színpadán Ferenczi György és a Rackajam hallható, közben 19:30-kor indul a szokásos táborzáró ceremónia, a kopjafaállítás.

Zenék szombat estére: a KocsmaKertben 20:00 Gorlo Volka, 22:30 Bagossy Brothers Company, a Szifon Teraszon 21:00 Night Ride, 23:00 Régi Csibészek.

Az ízelítőnk természetesen nem teljes, a részletes program a tábor honlapjára kattintva érhető el.

  • Rozsnyó-vidék, fotó: gombaszog.sk, rozsnyovidek.sk archívum