A Gombaszögi Nyári Tábor második napja – ukrán válság, görög dráma és kortárs irodalom Gombaszögön

Rendületlenül dübörög tovább a szlovákiai magyar ifjúság leglátogatottabb szabadegyeteme, a 2015-ös Gombaszögi Nyári Tábor. A második napon rendkívül színes és tartalmas programmal készültek a szervezők, az este folyamán pedig három koncertre is sor került.

A délelőtt Gál Zsolt, politológus-közgazdász és Fiala-Butora János, jogász-közgazdász beszélgetésével indult a populista gazdaságpolitikáról és az eurózóna jövőjéről. A Márai Sándor Író Kör stílusosan a Márai Sándor sátorban mutatkozott be, valamint Szomolai Tibor és Gazdag József legújabb könyvei is bemutatásra kerültek. Autonómia: álom vagy valóság? címmel Korhecz Tamás, Salat Levente és Horony Ákos vitázott, akiket az Új Szó és a Cink főszerkesztői, Molnár Norbert és Gazda Albert Tokár Gézával való beszélgetése követett a sajtószabadságról és személyes, szakmai élményeikről. A Komáromi Szalon Sorozatfüggők címmel tartotta meg hagyományos gombaszögi különkiadását, ezen kívül sor került még Trollfoci közönségtalálkozóra és borkóstolóra is, illetve Jarábik Balázs (Carnegie) és Debreceni K. Mihály beszélgetésére az ukrán helyzetről.

gnyt csut2
Az este során a hiperkarma, a Brains és a jóvilágvan zenekar álltak a királyréti nagyszínpadra.

A július 17-i vendégek közé tartozik Stumpf István alkotmánybíró, Tóásó Előd, valamint Kukorelly Endre is.

A tábor előadásait, beszélgetéseit a rendezvény szervezői élőben közvetítik az interneten. A videóközvetítést ide kattintva tekinthetik meg.
További információk a www.gombaszog.sk honlapon, valamint a tábor hivatalos Facebook-oldalán találhatóak.
A szervezők a hét végéig várják az idelátogatókat, ráadásul vasárnap Kassa megye lakói szimbolikus 1 eurós belépő fejében vehetnek részt a II. Szlovákiai Magyar Dal Napján!

– GNYT

Kapcsolódó írásaink:

DSCF4746

Van MÁSIK! – A Márai Sándor Író Kör (MÁSIK) bemutatkozója

A múlt bennünket körülvevő kincsei

Sorozatfüggőkről a Komáromi Szalonban

Schwarzenberg Gombaszögön: A Beneš-dekrétumokat megtartani butaság

Kihívások, sikerek, kudarcok – beszélgetés a roma integrációról

Fejezetek a Gombaszögi Nyári Tábor első napjából

Esti koncert mese helyett

Gombaszög: Erős kezdés Krasznahorkaváralján!

Megkezdődött a Gombaszögi Nyári Tábor