Trollfoci Gombaszögön

Az idei évben a Közbeszéd meghívta a Trollfoci adminjait, H. és L. adminokat a Gombaszögi Nyári Táborba. Az csütörtöki előadás közben nem viselték a már védjegyükké vált maszkjukat, bár elmondásuk szerint így csúnyábbak, de anonimitásukat csak a világhálón tartják fontosnak.
A közösségi háló fenegyerekei görbe tükröt mutatnak a mai magyar futballtársadalomnak, amivel, ahogy ők fogalmaztak, elviselhetővé teszik a magyar focit, amit amúgy józanul nem is lehet nézni. Népszerűségüket bizonyítja lájkjaik száma és az általuk reklámozott helyi csapatok hirtelen megnövekedett közszeretete.

trollfoci

Hogy mennyire van humora az életnek, bizonyítja, hogy a beszélgetés egy OTP-s molinó alatt folyt, és ekkor egyből elhangzott a klasszikus „kétmillió”. Ebben a pillanatban megszűnt a komolyság, ami talán soha nem is volt jelen az adminok aurájában. A beszélgetést Gazdag József és Földváry István „vezették”, de korán rádöbbent mindenki, itt a közönségé a főszerep. A diskurálás alatt végig klasszikus mondatok hallatszottak a közönségből, mint „Nem érdekel!”, vagy „BDSRSTNT!”

Oldaluk szerkesztésénél fontosnak tartják, hogy a politika ne folyjon bele a posztokba, csak a futball, kártya és vénaszkenner nélkül. A focisták már tudatosították, hogy ne vegyék őket komolyan, kivéve minden padok urát. Az adminok elárulták, hogy több futballista is tehetségesen photoshoppol, akik közül először Vass Ádám kereste meg őket. Tévéműsorukról is ejtettek pár szót, amit eddig mindenképp sikernek értékelnek.

Bár Dombi papa szavait idézték, hogy ők főállású hülyék, mindannyiuknak van polgári foglalkozása. A Trollfoci tehát a futball szeretetét sugározza. A futball az futball, a többi lóf@sz!!!!

(gerizsak)

Kapcsolódó írásaink:

DSCF4746

Ő is akarta? – a párkapcsolati erőszakról Gombaszögön

Szalonok, kaszinók és Kukorelly Endre a gombaszögi táborban

Egy futballfüggő és naplója

Zene, zene, zene a táborban

Félidő Gombaszögön – a Gombaszögi Nyári Tábor harmadik napja

Regionális és nyugati érdekek az Iszlám Állam elleni harcban

Felvidéki szellem

A Gombaszögi Nyári Tábor második napja – ukrán válság, görög dráma és kortárs irodalom Gombaszögön

Van MÁSIK! – A Márai Sándor Író Kör (MÁSIK) bemutatkozója

A múlt bennünket körülvevő kincsei

Sorozatfüggőkről a Komáromi Szalonban

Schwarzenberg Gombaszögön: A Beneš-dekrétumokat megtartani butaság

Kihívások, sikerek, kudarcok – beszélgetés a roma integrációról

Fejezetek a Gombaszögi Nyári Tábor első napjából

Esti koncert mese helyett

Gombaszög: Erős kezdés Krasznahorkaváralján!

Megkezdődött a Gombaszögi Nyári Tábor