Már 20 jelölttel kevesebb van a választási listákon

Eddig húsz képviselőjelölt lépett vissza, vagy léptette vissza őt a pártja. A szeptemberi választáson induló jelöltek listája megtalálható a belügyminisztérium honlapján. A jelölt még 48 órával a választás előtt is visszaléphet, tehát akár szeptember 28-án is megteheti ezt, továbbá az egész párt is visszavonhatja az indulását – tájékoztat a TASR hírügynökség.

Egyelőre a Princíp párt két jelöltje lépett vissza, továbbá 15-en a Spoločne občania Slovenska listájáról. Egy jelöltet veszített a Sme rodina, a Progresívne Slovensko pedig visszavonta egy jelölését. Az OĽANO a priatelia, Kresťanská únia és a Za ľudí választási koalíció egyik jelöltje, Dušan Velič közlekedési balesetben életét vesztette.

A visszalépő jelöltek neve is szerepelni fog a listán, de az esetleg nekik adott preferenciaszavazatokat (karika) nem veszik figyelembe. A visszalépő vagy visszaléptetett jelöltek névsorát kifüggesztik majd a szavazóhelyiségekben. A választáson 24 párt és mozgalom, valamint egy választási koalíció indul, összesen több mint 2700 képviselőjelölttel. A választás 2023. szeptember 30-án, szombaton lesz, a választás napja előtt 48 órával kampánycsend lép életbe.

  • forrás, fotó: tasr

 

A szavazás napja előtt 48 órával kampánycsend lép életbe

 

Választás 2023: Legfeljebb négy jelölt sorszámát karikázhatja be a választó

Parlamenti választás: 2722 jelölt pályázik a 150 képviselői posztra

24 párt és egy koalíció indul a szeptemberi választásokon

Related Posts

Kormányalakítás: memorandumot írt alá a Smer, a Hlas és az SNS
A statisztikai hivatal a volbysr.sk oldalon fogja közzétenni a választási eredményeket
A választás napján több mint 6500 rendőr fog felügyelni a közbiztonságra