Érdekes kiállításokkal, farsangi foglalkozásokkal is vár februárban a Rozsnyói Bányászati Múzeum

Február folyamán ismét színes programokat kínál kicsiknek és nagyoknak a Rozsnyói Bányászati Múzeum. Megtekinthető az aktuális tárlat és lesz új kiállítás a Galériában, jönnek a farsangi foglalkozások, kedvezményes belépőjegy Bálint-napra és a tavaszi szünetben is készülnek kreatív elfoglaltsággal a gyerekeknek. 

Jana Kušnierová jubileumi, tizedik kiállítása a Galériában

Aki még nem látta, érdemes felkeresni a Jana Kušnierová festményeiből január végén nyílt jubileumi, tizedik kiállítást, majd február 8-án új kiállítás ünnepélyes megnyitójára kerül sor: a Pásztoresztendő Farkas József gömöri pásztorokról, muzsikusokról készült fotóit mutatja be.

Pásztoresztendő a fotográfus szemével a Rozsnyói Bányászati Múzeum Galériájában

Két napon át, február 12-én és 13-án farsangi alkotóműhellyel egybekötött foglalkozásokat tartanak óvodás és alapiskolás csoportoknak. Bálint-nap alkalmából – a szerelem és a művészet összekapcsolása jegyében –, ha valaki február 14. és 17. között jegyet vált a múzeum bármelyik részlegébe, párja ingyenes belépőt kap.

Farsangi foglalkozásokra várja a gyerekeket a Rozsnyói Bányászati Múzeum

A tavaszi szünetben a Sentinel Élményközpontban találhatnak szórakoztató elfoglaltságot a gyerekek, a múzeumpedagógiai foglalkozások témája a Metercia lesz.

Ebben a hónapban megtudjuk a Tvoj objektív, tvoj príbeh… (A te objektíved, a te történeted) címen tavaly meghirdetett amatőr fotópályázat nyerteseinek neveit is.

A Rozsnyói Bányászati Múzeum fotópályázatára amatőr fényképészek alkotásait várják

A felsoroltakon kívül természetesen februárban is várják a látogatókat a Rozsnyói Bányászati Múzeum részlegei az állandó kiállításokkal: a történelmi tárlat, a Sentinel Élményközpont a Gömör bányászatát és kohászatát, a bányászati szállítást, valamint a Szlovák-karszt és környéke természetrajzát bemutató tárlattal, továbbá a főtéri Galéria a régió művészeinek alkotásait felvonultató kiállítással.

  • Prékop-i, Rozsnyó-vidék

Related Posts

Csütörtökön zárva lesz a városi hivatal
Kerékpáron a baglyok nyomában – múzeumi tábor gyerekeknek
Szeptember 13-án kezdődik a háromnapos Rozsnyói Vásár