A Rozsnyói Bányászati Múzeum is várja a látogatókat a Múzeumok és Galériák Éjszakáján

2022 május 14. 16:00 - Rozsnyó

Május 14-én, szombaton éjszaka élettel telnek meg Kassa megye galériái és múzeumai is. A kommentált tárlatvezetések, koncertek, vetítések és fellépések nem mindennapi élményeket ígérnek a látogatóknak. A Múzeumok és Galériák Éjszakája rendezvénysorozat 18. évfolyamába hat megyei intézmény is bekapcsolódik, köztük a Rozsnyói Bányászati Múzeum is. Programjait 16:00 órától 23:00-ig élvezheti a közönség.

A látogatók a kedvezményes, 5€-s belépővel megtekinthetik a Sentinel Élményközpont teljes kínálatát, például a közkedvelt Alexander bányatárna diorámáját vagy a közelmúltban megnyitott, bányászati szállítást bemutató körutat a tekintélyes PN-1700-as bányászati rakodógéppel – tájékoztatta portálunkat a múzeum. Az említett belépőjegy megvásárlásával az érdeklődők egyúttal meglátogathatják a Történeti tárlatot a Šafárik utca 31. szám alatt és a főtéri Galéria aktuális kiállításait is. Ezek egyike a rozsnyói születésű ismert fényképész, Milan Kapusta A Tátra és a Szlovák-karszt szépségei című kiállítása.

Milan Kapusta kiállításán kívül Galériánkban látható a múzeumunk alapítása 120. évfordulójának szentelt kiállítás is A Rozsnyói Bányászati Múzeum 12 évtizede címmel. Idén is szeretnénk meghívni a Múzeumok és Galériák Éjszakájára a gyerekes családokat, akik az előző évekhez hasonlóan biztosan sok érdekeset találnak majd. Ezért úgy döntöttünk, hogy a 12 év alatti gyermekeknek teljesen ingyenes lesz a belépés,“ tette hozzá Pavol Lackanič, a Rozsnyói Bányászati Múzeum igazgatója.

Az ár tartalmazza majd az Andrássy Képtár Rozsnyó a Bányászati Múzeum gyűjteményeiben című kiállításának megtekintését is, amely olyan képzőművészeti alkotásokat is bemutat, melyeket eddig még nem láthatott a nyilvánosság.

  • pr-i, Rozsnyó-vidék

Milan Kapusta: A Tátra és a Szlovák-karszt szépségei – fotókiállítás

Bányászati szállítás – tárlatbemutató körúttal bővül a múzeum kínálata

A Rozsnyói Bányászati Múzeum kiállítással ünnepli 120 éves gazdag múltját