XVI. Felvidéki Tudományos Diákköri Konferencia – felhívás szlovákiai magyar egyetemisták részére

XVI. Felvidéki Tudományos Diákköri Konferencia – felhívás szlovákiai magyar egyetemisták részére

Idén is megrendezésre kerül a Felvidéki Tudományos Diákköri Konferencia. A programnak ebben az évben a nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Kara ad otthont, az időpont pedig november 26-27. –  tudatta portálunkkal Csobády Csilla, a Diákhálózat FTDK-koordinátora. A nevezési határidő június 18.

Várjuk szeretettel és érdeklődéssel azokat a munkákat, amelyek az intézményi TDK-n (Selye János Egyetem, KFE Közép-európai Tanulmányok Kara, Comenius Egyetem magyar tanszék) megfelelőnek bizonyultak, és továbbjutást nyertek az FTDK-ra. Nevezhetnek továbbá azon diákok is, akiknek intézményük nem rendez fordulót, de ajánlással rendelkeznek a munkájukat illetően a szakterületen dolgozó egyetemi tanártól, így az szintén megfelelőnek bizonyul az FTDK-ra való nevezésre. Az sem kizáró ok, ha a munka szlovák, cseh, vagy egyéb nyelven íródott. Ebben az esetben a jelentkezésnél szükséges a magyar rezümé feltöltése, valamint az FTDK-n az előadást kötelezően magyar nyelven kell megtartani (tehát szlovákiai, csehországi és ausztriai egyetemekről egyaránt lehet nevezni felvidéki magyarként).

A konferenciára az FTDK weboldalán lehet nevezni, további információkért Csobády Csilla FTDK-koordinátorhoz fordulhatnak az érdeklődők, akár facebookon, vagy az alábbi elérhetőségeken: ftdk@diakhalozat.sk, +421 908 088 241. A szervezők az ftdk2021@ujs.sk e-mail címen érhetők el.
– Rozsnyó-vidék/FTDK


Hagyj üzenetet