Pályázat: Megmentésre váró értékeink!

Pályázat: Megmentésre váró értékeink!

A budapesti Harmónium Független Kommunikációs Egyesület pályázatot hirdet “Megmentésre váró értékeink!” címmel elsősorban határon túliak számára azzal a céllal, hogy minél több megmentésre váró helyi örökséget bemutasson. Pályázhat mindenki (magyarországi személy is), aki szeretné megismertetni települése számára fontos emlékét. Például régi iskoláját, templomát, tájházát, várát, kastélyát, kúriáját, történelmi kertjét. Az építmények mellett várunk jellegzetes dallamokat, hagyományleírásokat, mondákat, recepteket, viseleteket stb.
Célunk, hogy minél több felújításra, feldolgozásra váró (elsősorban határon túli) kulturális emléket be tudjunk mutatni, ráirányítani a közvélemény figyelmét.

Határidő: 2014. 11. 03.
Tárgykör: Alkotói, cikkírói pályázat
Pályázhat: Mindenki, aki szeretné bemutatni és felhívni a figyelmet a településén vagy környékén található és megmentésre váró kulturális értékre, örökségre (előny, ha a szórvány területeken található).

Két korcsoportban és kategóriában bíráljuk el a műveket: 18 év alattiak és 18 év fölöttiek, valamint „Építmények” és „Egyéb emlékek”.

Kérjük, hogy a pályázatokkal együtt írják meg a pályázó korát, mert a zsűrizésnél ezt is figyelembe kell venni!

A bemutatásra szolgáló technika szabadon választható, a terjedelem az oldalon való feltöltésnél max. 3500 karakter és egy kép. Elektronikus vagy postai beküldés esetén prózánál max. 2 oldal, egyéb alkotásnál max. 5 darab fotó, film esetében személyenként maximum 20 perc.

Bármilyen probléma, nehézség esetén írjanak bizalommal az info@hatartalan.net címre.
Postacímünk (amennyiben nem megoldható az elektronikus küldés, mert komolyabb kutatás áll rendelkezésére, vagy több fotó is van): Harmónium Egyesület, 1082 Budapest, Leonardo da Vinci utca 1/b, 2/14, Magyarország

Zsűri: Rajz-és magyartanárok értékelik majd a beérkezett munkákat.

Díjazás: a kiemelkedő munkák a szerzők, alkotók feltüntetésével kikerülnek oldalunkra, valamint a képekből kiállítást rendezünk 2014. decemberében Budapesten. Az első 3 helyezett részt vehet a kiállításon, a legaktívabbak pedig állandó szerzők lehetnek honlapunkon, illetve bekapcsolódhatnak az adott épületek megmentését célzó csapatmunkába!

Fődíj: a zsűri által legjobbnak ítélt 12 alkotás pedig szerepelni fog 2015-ös naptárunkban! A legjobb 3 fő (16 évnél idősebb közép-, vagy főiskolás, egyetemista) részt vehet „Hírnökképző” táborunkban Budapesten (a képzés ingyenes)!

Bővebben: www.hatartalan.net, www.harmonium.hu
További felvilágosítás és technikai probléma esetén érdeklődni lehet a szervezet irodájában Cseh-Lipták Bettinánál: info@hatartalan.net, tel.: +36/1/210-30-90

-rozsnyovidek.sk, forrás, fotó: hatartalan.net



Hagyj üzenetet