Újra HÍD-MKP Gombaszögön!

Újra HÍD-MKP Gombaszögön!

Ma délután 13:30-tól a Gombaszögi Nyári Tábor Pozsonyi Magyar Szakkollégium nagysátrában zajlik a már sokat emlegetett HÍD-MKP kerekasztal beszélgetés. A Magyar Közösség Pártjából a párt elnöke, Menyhárt József érkezett, aki a HÍD alelnökével, Ravasz Ábellel vitázik. A beszélgetés a tábor Facebook-oldalán élőben is nyomon követhető.

Ugyanitt Örök lemaradók címen Stefano Bottoni, az MTA tudományos főmunkatársa és Mitrovits Miklós, az MTA tudományos munkatársa beszélgetett a közép-kelet-európai országok lemaradásáról a nyugati államokhoz képest.
A mai nap folyamán még az erdélyi fesztiválmozgalmakról tudhatnak meg többet a táborozók, szó lesz még emellett a a szlovákiai magyar érdekeltségű pártok támogatottságának alakulásáról, és a nap végén Gazdag József sportújságíró Világi Oszkárral, a DAC tulajdonosával beszélget. Rajtuk kívül a táborba érkezik a komáromi Jókai Színház két színésze, Bandor Éva és Olasz István, akik a SZER+ELEM+EZ? elnevezésű versösszeállításukat adják elő a Pajtaszínházban. Este fellép a Muriel, a Kowalsky meg a Vega, a Brains és a Drastik Putto.
Külön említést érdemel a Szőttes Kamara Néptáncegyüttes rendezvénysorozata, a Folkszöglet, melynek keretei között a ma estétől kezdődően minden nap más nép zenéjével ismerkedhetnek meg a táborozók. Ma csángó, holnap ruszin, pénteken roma népzenét hallgathatnak az oda betévedők, a Parno Graszt közreműködésével.
A hét további részében a tárborba látogat még többek között Murányi András, a Népszabadság volt főszerkesztője, Berényi József és Munka Veronika, az Index újságírója.
A napi- és hetijegyek a helyszínen megvásárolhatóak, a gömöriek a szombati napon szimbolikus egy euróért jöhetnek a táborba. Részletes programot a www.gombaszog.sk honlapon találnak az érdeklődők, és még több információt a Gombaszögi Nyári Tábor hivatalos Facebook-oldalán.

(szh)



Hagyj üzenetet