A Tichy Kálmán Emlékév előadás-sorozatának témái: Tichy, a publicista, múzeumigazgató, néprajzkutató, képzőművész

A Tichy Kálmán Emlékév előadás-sorozatának témái: Tichy, a publicista, múzeumigazgató, néprajzkutató, képzőművész

A 2018-as évet Tichy Kálmán, a 130 éve született és 50 éve elhunyt rozsnyói születésű képzőművész, író, néprajzkutató, helytörténész, a Rozsnyói Városi Múzeum egykori igazgatója tiszteletére Tichy Kálmán Emlékévvé nyilvánították Rozsnyón. Az emlékév folyamán e neves személyiséghez kapcsolódó előadás-sorozatot, kiállítást, konferenciát rendeznek a városban, valamint a tervek között szerepel egy Tichy-emléktábla felavatása és az életéről, munkásságáról szóló kiadvány megjelentetése is.

Az előadásokat a Rozsnyói Bányászati Múzeum Képzőművészeti Galériájában (Bányászok tere 25.) tartják, a kezdési időpont minden alkalommal 16.00 óra.

Az előadás-sorozat nyitó rendezvényére 2018. március 1-én, csütörtökön kerül sor, Beke Zoltán helytörténész Tichy Kálmán életével ismerteti meg az érdeklődőket. Március 22-én Tomány Éva helytörténész Tichy Kálmán irodalmi munkásságáról ad elő. Mgr. Sylvia Holečková, a Rozsnyói Bányászati Múzeum munkatársa április 12-én sorra kerülő előadásának címe: Tichy Kálmán és a múzeum. Mgr. Kovács Márton, szintén a múzeum munkatársa Tichy Kálmán és a néprajz címmel tart előadást május 10-én. A május 31-i előadás témája Tichy Kálmán Budapesten, végül június 7-én Mgr. Edita Kušnierová művészettörténész zárja a rendezvényciklust Tichy Kálmán – festőművész és grafikus című előadásával.

Az előadás-sorozat szervezője a Rozsnyó Testvérvárosaiért Polgári Társulás, a Rozsnyói Bányászati Múzeum és a Régi Rozsnyó Barátainak Köre.

 

A 2018-as évet Tichy Kálmán emlékének szentelik Rozsnyón

 

 

 

– pr-i, rozsnyovidek



Hagyj üzenetet